2024. március 3. vasárnap – Vénusz-Uránusz kvadrát, Hold a Kígyótartó csillagkép alatt

Meglepő fordulatok, könnyed kinyílás, újra való nyitottság, különleges szépség… A Vénusz és az Uránusz bolygók kapcsolódása most megkívánja, sőt, igényli, még inkább követeli, hogy valamit másképp, újszerű látásmóddal közelítsünk meg. Haladunk a szabad, önfeledt, tiszta állapot felé és ehhez jó elhagyni a régi kereteinket, felszabadulni abból, ami talán egy ideig szolgált bennünket, de most már lecserélődik, hiszen az új, szabad minőség sokkal tágabb mozgásteret kíván.

Hogyan működünk nőként? Mi a véleményünk a nőkről? Milyen a viszonyunk a nőkkel? Hogyan tudunk kötődni? Hogyan tudjuk élni, működtetni a teremtő erőinket?

Mindezek most sarkalatos kérdések lehetnek. Bármiben is gondolkodtunk eddig, most megmutatkozhat egy sokkal tágasabb, kényelmesebb, felszabadultabb és élhetőbb állapot. Talán eddig ellenkeztünk olyan dolgokkal kapcsolatban, amelyekben most a könnyedséget és szabadságot élhetjük meg. Talán eddig olyat tagadtunk, amit most éppen igénylünk. Talán eddig elérhetetlennek gondoltunk olyan vágyakat, amelyek megnyílnak most az által, hogy másképp kezdjük látni a nőiséget, az emberi kapcsolatokat, önmagunkat, életünket.

A Hold a tüzes Nyilas jegyében jár ma, a Skorpió és Kígyótartó csillagképek alatt, így a lélek láthatatlan titkaiba, rejtelmeibe avatnak be megéléseink. Kitűnő nap ez a gyógyulásra, gyógyításra. Gyógyítani tudjuk nem csak önmagunkat és más társainkat, de akár növényeinket, állatainkat, földünket, és különösen a vizeinket is!

Zentai Anna

Kép: Pinterest