2022. május 10. kedd – 11. szerda

2022. május 10. kedd – 11. szerda


 A Merkúr bolygó mai irányváltása a Bika csillagkép feje alatt történik és a következő hetekben vissza fog vándorolni a Fiastyúkon át egészen a Bika testéig, termékeny részéig. Mintha ez a fordulat és visszatérés arról szólna, hogy mielőtt a szellemi erőkkel bánnánk, teremtenénk és felküzdenénk magunkat egy magasabb minőségbe, még van valami, amit az anyag szintjén, a testben, a fizikai teremtésben ideje van elintézni. A termékeny kommunikáció hetei jönnek ismét, visszatérő lehetőségeket hozva dolgaink megvitatására, gondolataink, érzéseink és vágyaink kifejezésére.

 Kedden és szerdán a Hold a Szűz jelében jár, ami kedvez az alternatív gyógymódok kipróbálásának, használatának és egyben lelki és családi dolgok rendezésének idejét is elhozza. Mögötte az Oroszlán csillagkép a lelkünk, belső világunk uralására, önálló életvezetésre hívja fel a figyelmet – szerda estére a Hold aztán a Szűz csillagképbe érkezik, amely már befelé indul, a belső, láthatatlan világokba, a Fény keresésére.

 A Bika jelében járó Nap és Uránusz a bizalom és biztonság kérdéskörét, illetve az elképzelések megvalósításának kérdését, lehetőségét hangsúlyozza. Mindannyiunkban ott él az ősbizalom (ő van jelen a Vénusz bolygóban is), ez azonban lelki-tudati állapot és nem anyagi dolgokhoz köthető minőség. Csodálatosan mesél erről a pitypang is, aki számtalan gyógyító hatása mellett az áramlásban levést és biztonságérzetet is erősíti, hiszen kis ejtőernyői bárhova szállnak, kérdés nélkül tudják: jó helyen lesznek. Az uránuszi aktiválódások mostanában szintén erről a feltétlen bizalomról is szólnak – szerdára virradó álmaink során is tőle kapunk hasonló üzeneteket.

Szerdán még az éjszaka folyamán a Jupiter a Kos zodiákusi jelébe lép, bár mögötte még jó darabig a Halak csillagkép ragyog, így a múlt visszatérő bölcsességei, tudása, mind a rendelkezésünkre állnak, hogy a jelen helyzeteit megoldjuk és az igazság érvényre jutása is visszatérő minőség lehet! A kos Jupiter idején az új kezdetek már arról szólnak, hogy hittel, bizalommal, bölcsen indítsunk el új kezdeteket, amelyekben valóban a bizalom és életöröm jelenik meg. A szeretet nyílt kimutatásának bölcsessége ez az időszak, figyeljük csak meg, mikor, miben, hogyan válik lehetővé az, hogy erőink és valódi érzéseink elfojtása és az önmagunkkal való küzdelem helyett gyógyítsuk a szívünket és nyitottabbá váljunk! Igazán új, magas szintű dolgokat most az igaz, tiszta, őszinte minőséggel lehet elkezdeni!

Zentai Anna

Kép: Pinterest