Milyen nap van ma? – Tarot és számmisztika…

Milyen nap van ma?

…Tarot és számmisztika…

20201003_134219

Nem csak az asztrozófia segíthet megtudni azt, hogy mikor minek van ideje. Van egy jó kis módszer, ami gyakorlatilag a számmisztika és a Tarot egyvelege és nagyon egyszerű. Elég tudni hozzá az adott nap dátumát.

A nap dátumát nézhetjük úgy is, hogy ha pl. ‘ma huszonharmadika van’, akkor a 23-at vesszük alapul. De nézhetjük úgy is, hogy ‘ma 2020. október 23. van’ és akkor a teljes, egész dátumot vesszük alapul. Mindkettő működik, sőt, az energetika itt is összeadódik, akár a születési képlet sok apró részlete, amelyek együtt adják ki a nagy egészet. A módszer csupán annyiból áll, hogy az adott nap dátumát 22-re redukáljuk és a hozzá tartozó Tarot lap üzenete lesz a nap üzenete.

Mi az, hogy ‘redukáljuk’? – Egyszerű. Annyit jelent, hogy ha az adott szám 22-nél nagyobb, akkor a számjegyeket összeadjuk, hogy 1-től 22-ig tartó intervallumra jöjjön ki a végeredmény (azért 22-ig, mert ennyi lap van összesen a Tarot Nagy Árkánumában, mi pedig ezen rendszer alapján elemzünk most). Tehát pl.: ha ma 23 van, akkor 2+3=5, tehát 5-re redukáltuk a 23-at és így az 5-ös lap tartozik hozzá, ami a Főpap lapja. Másik példa: ha ma 19 vagy, akkor 1+9=10, tehát a 19-et is le tudtuk redukálni 10-re, ugyanakkor a 10-et is le tudjuk redukálni 1-re, így a 19-i dátummal gyakorlatilag három számot is kapunk: 19/10/1 és így három lap is tartozik hozzá. Tehát bármely kétjegyű számot tovább lehet redukálni.

Visszatérve a másik módszerhez, ha a teljes dátumot nézzük és ezt redukáljuk, akkor ez így néz ki: pl. 2020. október 19. – 2+0+2+0+1+0+1+9=15 és ezt is redukálhatjuk tovább: 1+5=6, így 2020. október 19-ét illetően a 15-ös és 6-os számokat kapjuk (az eleve meglévő 19 mellett).

Az adott napok, dátumok száma önmagában már nagyon beszédes. Hogy tudjuk, milyen energetikával bírnak a napok, álljon itt egy kis útmutatás. Ez alapján könnyen ráhangolódhatunk az adott nap minőségére és könnyebben, hatékonyabban tudunk tervezni (pl. társasági összejövetelt nem tervezünk 9-re, a Remete napjára, viszont annál inkább tervezünk oda önismereti napot, elvonulást, belső kutakodást. Utazást és költözést pedig inkább tervezünk 7-re, stb.).

1. MÁGUS – Elsején és 1-es napokon érdemes bármilyen új dologba kezdeni, olyan dolgoknak energiát adni, ami az önmegvalósításról és akaratról szól. Kedvező nap az otthon terén való történéseknek. Ide tartozó minőségek, megélések: gondolatmágia, átalakító erő, akaraterő, szellemi erőnk működtetése, gondolataink uralása, tudatosság, pozitív gondolkodás, Istennel való kapcsolat, egységélmény, egységre törekvés, kezdet és visszatérés, kreativitás, cselekvés, önbizalom, önmegvalósítás, az “én” hangsúlyozása a szó legjobb értelmében, minden helyzetben.

2. FŐPAPNŐ – Az intuíció kiemelt napja. A bennünk élő bölcs nő (férfiaknak az intuitív, érzékeny oldaluk). Megjelenhet női segítő is, aki segít az aktuális ügyek megoldásában. A bennünk élő spirituális bölcsesség, az intuitív tudás, a belső hang hívásának, érzékelésének ideje. Befogadás, türelem, érzékelés, belső képek alkotása, spiritualitás. Olyan nap, amikor nem jó erővel és cselekvéssel belenyúlni a dolokba, inkább jobb kivárni, hogy a dolgok maguktól alakuljanak, adott helyzetben pedig a szívünkre hallgatva cselekedni.

3. URALKODÓNŐ – A nő maga. Minden, ami nőiség és nőiesség. Termékenység, elfogadás, kreativitás, teremtés, terveink termékeny táptalajon való fejlődése, életünk önálló uralása, irányítás, bőség, beteljesülés. Anyai mintát is mutathat.

4. URALKODÓ – A férfi maga. Minden, ami férfias és férfi minőség. Apát, apai mintát is jelezhet. Elképzeléseink és vágyaink anyagba öntése, megvalósítás az anyag, a racionalitás szintjén. Hatalom, uralom, irányítás, vezetés, önmagunk és életünk felett. Önbizalom és rend.

5. FŐPAP – Istennel való kapcsolódás, hit és bizalom. Gondviselésben való bizalom. Tanulás, bölcsülés, bölcsesség. Lehet férfi segítő is, aki megjelenik ilyenkor. Hosszú távú és hivatalos dolgok intézése, távlatok.

6. SZERETŐK – Szeretet és szerelem és annak minden formája és megélése. Önszeretet meglétének kérdésköre, hangsúlya. Önelfogadás, társ, párkapcsolat. Olyan helyzet, amelyben a szívünk szabad választása a fontos. Válaszút és döntés, de a szívünk, a lelkünk igaz hívása szerint.

7. DIADALSZEKÉR – Elmozdulás, haladás, fejlődés, utazás (kint és bent is), hely- és állapotváltoztatás, bejárandó sorsút, akaraterő térnyerése, önérvényesítés, siker, leginkább a félelmek meghaladása, a bátorság által. A hetesség a szakralitás, a szentség száma is – ami a hetességben levizsgázott, életképes.

8. IGAZSÁG – Isten igazsága, a végső igazság, kérdésekre a válasz, felismerés. Felelősségvállalás a döntéseinkért. Meglátása annak, hogy ‘amint kint, úgy bent’, illetve ‘ki mint vet, úgy arat’ – hogy minden, ami rajtunk kívül van, az csupán tükör, a saját tükröződésünk. Találkozhatunk a törvénnyel és a joggal is, de a lényeg és a végeredmény az égi, magasabbrendű igazság térnyerése.

9. REMETE – A belső fény megtalálása. Önvizsgálat, belső elvonulás, önismereti út. Belső értékek, önértékelés, bölcsesség. Elvonulás és egyedüllét, bármilyen értelemben és síkon, akár tevékeny cselekvés mellett is. Idő szükséges, valami érik belül, ezért halasztódik. A belső, mély felismerés, önnön fényünkre ébredés lehet a megoldás sok esetben.

10. SORSKERÉK – Visszatérő, ismétlődő helyzetek, élmények és lehetőségek, melyeket már előteremtettél. Az ismétlődésekben veheted észre a lényeget és találhatod meg a megoldást. Sorsszerűség, karma, de nem abban az értelemben, hogy nincs ráhatásod, épp ellenkezőleg! Te alapoztad meg a jelen történéseit, tudsz is változtatni! Vedd észre, hogy nincsenek véletlenek! Lásd meg a saját teremtő, irányító erődet, a hatalmat sorsod alakulása felett! Előző életek is visszaköszönhetnek. Körforgás, ciklikusság, változás – fordul a sors kereke.

11. ERŐ – Saját erőd és annak használata, állapota, működtetése. Erőkifejtés, vagy visszafogás. Ha elfojtod, nem jó, ha szelidíteni szükséges, tedd meg, de leginkább: figyelj rá és kövesd az erődet! Szenvedélyesség és lelkesedés, amely vezet és irányt mutat. Finom irányítás, határozottan és kitartóan követni a szívet. Ide tartoznak az Oroszlán minőség analógiái is, pl. önuralom, önirányítás.

12. AKASZTOTT EMBER – A szemlélődés passzív időszaka. Ha ebbe az állapotba helyezkedünk, sok mindent megláthatunk. Nézőpontváltás, másképp látás, tudatos vállalás, irányváltás, 180 fokos fordulatok. Érdemes szünetet tartani, kivárni, áldozatot hozni, tudatosan. Médiumitás, üzenetek, információk áramlásának ideje. Az égi útmutatás által járni a földi utat.

13. HALÁL – Korszakváltás, változás, átalakulás, szintlépés. Elengedés, lezárás, továbblépés és új kezdet. Minden véget érés egy új kezdet. Egy folyamat vége, egy új pedig elindul, de már magasabb szinten, minőségben. Megújulás.

14. MÉRTÉKLETESSÉG – Mértékletes haladás, lépésről lépésre, türelmesen. Harmónia és egyensúly állapota. Tisztulás és gyógyulás, ideje annak, hogy feltöltekezzünk minden olyan jóleső dologgal, ami a testünket és lelkünket táplálja. Képességek kibontakoztatása, tehetségek, érzékelések erősítése, használata. Angyalokkal való foglalkozás és isteni kegyelem. A 14 már dupla hetes – mindkét szinten, kívül és belül is vizsgázott az, ami megszülethet, vagy működhet.

15. ÖRDÖG – Az őrködő dög. Alapvetően a tudatalatti világa, az a részünk, amely még nem került napvilágra, a tudatosba, a felszínre, ezért felfedezendő. Mivel teremtéseink javarésze a tudatalatti terméke, ezért érdemes e mély, belső világunkat megismerni és dolgozni rajta, felhozni a világosság fényébe mindazt, ami a mélyben van, hogy teremtéseink akadálytalanul működhessenek. Fizikai szinten az anyagi világ, a pénz és siker energiája tartozik ide. Belső szinteken az egó, a kötöttségek és függések felfedezése és feloldása, a bűntudat és félelem feloldása, minden bennünk lévő, mély dolog megismerése és oldása.

16. TORONY – Áttörés, egótörés, változás. Nagy energiák működésbe lépése, annak érdekében, hogy a régi feszültség és alacsony szintű, már tarthatatlan működés/rendszer megszűnjön és az újnak, a jobbnak, a magasabb rendűnek helyet készítsünk. Vihar, mely után kitisztul a levegő. A régi rendszer leomlik és új jöhet, ez elsősorban szellemi szinten, bennünk történik meg, mi magunk változunk, a hitrendszereink változnak. Párkapcsolati történések.

17. CSILLAG – Irányfény kigyúlása, távoli és lelkesítő célok követése, reménykedés, vágyakozás, hit és vágy ereje, amely előre visz. Hosszú távú dolgokkal, távlatokkal való foglalkozás. Asztrozófia. A bennünk felébredő lelkesedés követésével válnak érzékelhetővé a valódi célok, a megérkezést, a ránk váró jutalmat előre érezhetjük.

18. HOLD – Lélek, lelkiség, érzések, érzelmek világa. Belső otthonteremtés, hazatalálás, önazonosság fontossága. Követni, amit a lélek súg, amit a belső iránytű mutat, nekimenni a félelmeknek is, biztosnak lenni az érzésekben és haladni a lélek iránymutatása által. Nőiség, anyaság, anyai minőség, otthon és család, álmok világa, álmodás, intuíció, múltban gyökerező dolgok, anyai minták.

19. NAP – Fény, világosság, öröm, boldogság, siker. Felragyog a Nap az életünkben. Cselekvés, aktivitás, tevés. Apai minták és férfi energia. Tisztánlátás, önirányítás, vezetés, uralás. Gyermekekkel való foglalkozás. Megfelelő kontroll mellett figyeljünk arra, hogy ne pörögjünk túl, ne mutassunk más képet a világnak, mint ami a színtiszta valóság, de álljunk bele vezető szerepünkbe (saját erőink és életünk felett) és vegyük kézbe a dolgokat, tegyünk a céljainkért.

20. ÍTÉLET – A megváltás ideje. Isten akarata nyilvánul meg és ezt ideje elfogadni. Égi segítség érkezhet, nem kell belenyúlni a dolgokba. Valami véget ér és valami új kezdődik. Már megteremtett, megtett dolgaink következménye jön el. Megtisztulás, tisztulás, szabadulás ideje, átalakulás, feltámad valami, amit halottnak hittünk, újjászületés történik. Alázattal, elfogadással érdemes a dolgok elé állni. Angyalaink mellettünk vannak.

21. VILÁG – A világban való helyünk és szerepünk megtalálása, célhoz érés és beteljesülés. Célok meghatározása, tudása, hiányérzet nélküli állapot, végső változás, jó fordulatok, gyógyulás, kinyílás. A világra való nyitottság fontos, kitárul előttünk a világ.

22. BOLOND – A ‘bármi lehetséges’ könnyed, nyitott állapota. Kiszámíthatatlanság, de ez szükséges ahhoz, hogy a tudat a beszűkült állapotból megnyíljon és kitáguljon. Tudattágítás, felszabadulás, nyitott szív, kalandozás, tudatalatti megnyilvánulása és tudattalan vágyak térnyerése, függések elhagyása, belső gyermek felszabadítása, váratlan és hirtelen történések, bolondság-boldogság, őrültségnek tűnő, ám valójában szükséges állapotok és tettek. Rendkívül fontos, hogy ne határozzunk meg semmit, legyünk teljesen nyitottak és szabadok, minden agyalás, következtetés és számítgatás nélkül! Flow, áramlás ideje.

 

Zentai Anna

Segítségemre volt: Lekszikov Attila – A nagy Tarot könyv c. műve