Körforgás…

Az élet folyamatosan ismétli önmagát.
Ezt a körforgást idézi meg a sorskerék, a horoszkóp, vagy asztroszkóp köre, az évkör is… ha megvizsgáljuk és felismerjük ezt a körforgást, az ismétlődő minőségeket, ha az önismeretben ebből a szemszögből is elmélyülünk, megfigyelve az adott helyzetben történő viselkedésünket, reakcióinkat, magatartásunkat, akkor fontos felismerésekre juthatunk. Ezek a felismerések segíthetnek megtanulni, hogyan kezeljünk helyzeteket, kapcsolatokat, hogyan tudunk alakítani sorsunkon, hogyan álljuk meg a helyünket legközelebb ugyanabban a helyzetben.
Most, amikor a visszaúszó hal csillagai alatt három égitest bolyong, mi is elmélyedhetünk benső világunk visszatérő motívumain. Érdemes újra elővenni régi emlékeket, de nem azért, hogy sebeket tépjünk fel, vagy tovább panaszkodjunk, hanem azért, hogy a mostani szemünkkel nézzünk vissza régi énünkre, még jobban megismerve azt, Aki Vagyunk.
A Nap a Bak csillagképet elhagyva, a Vízöntő első hulláma alatt, a múltunk megtisztításának, tisztán látásának idejét mutatja. Még a múlt nehezebb perceit is a szeretet erejével itathatjuk át, fényt küldhetünk a megélt élményeknek, sorsunk szereplőinek, hogy oldjuk az energetikai gócokat és könnyítsünk a jelenen.

Zentai Anna
asztrozófus

image