Képzavar-oszlatás IV.

Képzavar-oszlatás IV.

1000drawings-p-tumblr-p-com

Kedves kolleginám, Jurancsik Eszti hívta fel a figyelmemet egy, a bulvár médiában forgó cikkre, amit itt lehet olvasni:
http://cosmopolitan.hu/…/hivatalosan-is-megvaltoztattak-a-…/
Ehhez kapcsolódóan, a képzavar-oszlatás érdekében, tegyük hát helyre a dolgokat, hogy tiszta információk áramolhassanak!

1. Nincs semmilyen hivatalos változás az asztrológiában. Lehet hívatkozni bárkire, de a cikkben bejelentett dolog nem történt meg.

2. Nincs olyan, hogy “csillagjegy”. Ez egy olyan fogalom, ami a köztudatban tévesen lett elültetve.
Az égbolton csillagképek vannak, az asztrológusok által használt 12 jegyből álló rendszerben pedig állatövi jegyek, vagy zodiákus jegyek (vagy jelek). Ezekhez nem illendő hozzátenni a “csillag-” előtagot, hiszen másról van szó, nem csillagokból állnak, hanem egy mesterségesen megalkotott rendszer részei, körcikkelyek az évkörön.

3. Ha valóban az égboltra nézünk, akkor láthatjuk, hogy a Nap az éves útján 14 csillagképet érint. Tehát nem 13, hanem 14 csillagkép van a Napúton.
(Ha már a Kígyótartóról beszélnek, akkor Nimródról miért nem? Nem kell válaszolni.)

4. Ha valóban az égre és a csillagokra nézünk (márpedig az “asztrológia” a csillagokkal való foglalkozást kell jelentse), akkor elmondhatjuk, hogy a Nap egy bizonyos csillagkép alatt állt a születésünkkor. Az, hogy milyen jegyben állt, egy másik rendszer szerinti megközelítés. Vagyis állt egy jegyben és állt egy csillagkép alatt is. A kettő bizony, két különböző dolog és mindkettő létező.
Kérdés: miért azt tekintjük mérvadónak, ami nincs is az égen? Ha a csillagok Isten fényüzenetei (márpedig a hagyomány szerint azok), és az égen a csillagképeket látjuk, nem a jegyeket, akkor miért az ember által alkotott jegyekre fektetünk hangsúlyt, miért nem arra, ami szemmel látható, természetes módon van jelen? Egyértelmű, hogy valakiknek ez volt valamikor az érdeke, ezért így terjesztették el, de ez a szemszög nem az eredendő. Ennyit érdemes csak logikusan végiggondolni.

Itt található bővebb írás minderről:http://fenyszovo.blog.hu/2015/08/02/eltitkolt_csillagkepek

(A képzavar-oszlató sorozat eddigi cikkeit itt találjátok:http://fenyszovo.blog.hu/search… )

Aki pedig személyesen szeretne kiigazodni a csillagok világában és dolgozni a csillagbölcselettel, azok számára az október elsején, Veszprémben induló csillagbölcseleti kurzuson van még pár hely.

Zentai Anna

Kép: 1000drawings.tumblr.com