Indulnak a beavatások! – Erőteljes energiák, heti üzenetek – 2023. március 13-tól 17-ig

A Mars március 8-án elérte a Capella csillagot, ezzel fellépett a Tejút küszöbére, hét elejétől pedig már itt, a Felemelkedés Útján emelkedik egyre magasabbra! Mostantól így elmondható, hogy a Mars ereje az, amivel ki tudjuk emelni magunkat az ördögi körökből, amellyel felül tudunk emelkedni régi önmagunkon! Lesz is erre bőven lehetőség…

Ez most egy nagyon fontos energia, egy nagyon fontos időszak. Azokat az erőket működtetve, amelyeket a Mars képvisel, tudunk most valóban szintet lépni, fejlődni! Ez pedig lehet az akaratunk érvényesítésének képessége (megfelelő módon és kommunikációval, higgadtan és megértően); az önmagunkért való kiállás; az erő kifejtése szükség esetén, illetve az új kezdetek érdekében; a bátorság, az önlegyőzés, a küzdőképesség (elsősorban a félelmek és visszahúzó erők leküzdése), illetve a nyílt, egyenes, őszinte kimutatása a szeretetnek, a valódi érzéseinknek és gondolatainknak! Ezek azok a minőségek, magatartásformák, amelyekkel mostantól csak nyerhetünk!

Már most egyre erősebben érezhetjük, de 15-én 00:41-kor egzakt a Mars és a Neptunusz bolygók kvadrát fényszöge. A Mars által a Tejút-erők érkeznek le, magas minőséget tudunk anyagba önteni! Ez most főleg szellemi erő, hiszen ikrek Marsról lévén szó, az indító erő megjelenhet erőt adó szavakban, vagy önmagunk bátor képviselésében. A Neptunusz részéről visszatérő, ismétlődő lehetőségek és helyzetek adódhatnak, amelyek aktuális állapotunknak megfelelően mutathatják a mélyen a lelkünkben élő minőségeket. Ha van még kidolgozatlan áldozatiság, szenvedés, vagy fájdalom bennünk, akkor erre is rávilágíthatnak a következő napok, a történések által. Fontos, hogy ilyenkor hozzunk határozott döntést arról, hogy már nem vállaljuk az áldozati szerepet és nem bújunk újra a szenvedő szerepébe sem! Győzzük meg önmagunkat arról, hogy lehetünk nyertesek! A másik út, hogy lehetőségünk adódik nyíltan és egyenesen beszélni érzelmeinkről, érzéseinkről. Nem számít, mi lesz a vége. Az számít, hogy megtesszük, hogy őszinték vagyunk és tiszták, nem pedig a reakció! A félelmeknek nem érdemes engedni – érdemes azonban legyűrni őket!

Csütörtökön 00:41-kor (igen, percre pontosan ugyanaz, mint előző nap a másik fényszög) a Nap együttáll a Neptunusszal, ezzel bevilágítva a legrejtettebb titkokat és mélységeket. Akkor járunk jól, ha saját lelkünk mélységeibe merülünk és ott kutakodunk! Kitűnő idő ez az önvizsgálatra, a múltunk homályos foltjainak felfedezésére, érzéseink világosan látására és akár megmutatására is.

Napközben – délután és estefelé – már beszélhetünk is ezekről, kimondhatjuk és megérthetjük a legmélyebb érzéseket is. Az esti Vénusz-Plútó kvadrát ráadásul e napokban igen végletes megéléseken át, kapcsolatainkról hoz tanításokat – a régi párkapcsolati rendszerek, melyek már nem működőképesek, leomlanak és teljes átalakulás, megújulás történik. De érintheti ez akár a nőiséget, a női mintáinkat, a nőiség megélését is. Érdemes engedni az újnak, hiszen jobb jön, a bennünk élő bizalom mély regenerációja zajlik! Késő este a Vénusz a Bika jelébe lépve, saját uralmi területére érkezik és a termékenység, a bizalom, a biztonság, a földi-testi örömök élésének új aspektusait nyitja meg.

Pénteken aztán a Nap-Merkúr együttállásnál lehetőség adódik világosan rálátni és egyben meg is érteni saját működésünket és az emberi lélek müködését. A Vénusz-Szaturnusz szextil harmonizálja és stabilizálja az életképes kapcsolatokat. A hét végén és hétfőn a Merkúr, majd a Nap is elérkezik a Halak alfa csillagához, az Al Rischához: lélekben most zárunk le egy nagy sorskört, immár látva, tudva, kimondva és megbeszélve mindazt, ami ehhez szükséges volt, hogy jövő héttől egy merőben új minőség tudjon elindulni! (20-án késő este tavaszi napéjegyenlőség, 21-én délután újhold!)

Zentai Anna

Képek: Pinterest