Csillagüzenetek Húsvétra – 2024. március 30. – 31. – április 1.

Vannak helyzetek, amikor energiát kell tennünk dolgokba és van, amikor nem. Van úgy, hogy erőt kell kifejtenünk valamihez és van, hogy csendben, befelé hangolódva, passzívan érdemes figyelni. A mostani téridő e kettő finom egyvelegét mutatja. A Nap és a Merkúr a Kos jegyében haladnak, ám négy másik bolygó a Halakban (Vénusz, Mars, Szaturnusz, Neptunusz). Gyengéd, finom érzelmekkel van tele a tér, ugyanakkor, ha cselekvésről és közlésről van szó, akkor érdemes most odatennünk magunkat és erőt adni, energiát szentelni annak, ami a szívünk szerint való. Fontos is, hogy azt válasszuk figyelemre méltónak és abba tegyük az energiát, ami a szívünk szerinti! Minden egyes nap ezt építjük.

SZOMBATON reggel és kora délelőtt a vízzel való tisztulásnak kedvez az idő. Erőinkkel érdemes tudatosan táplálni azt, aminek teremtődését kívánjuk! A tisztulás erejével ébredünk, ez a motiváció indíthatja a napunkat: szabaddá válni, kinyílni, szabadon létezni! A Hold ezen a napon a Skorpió és a Kígyótartó csillagképek alatt járva, gyógyító erőkkel lát el bennünket, érdemes kihasználni ezt és élni ezzel a lehetőséggel! Emellett ma tanuljuk azt is, hogy sorsunk alakításáért magunk vagyunk felelősek, az általunk működtetett teremtő erők eredményeivel szembesülünk a hétköznapokban. Délután lelkesen vethetjük bele magunkat új tevékenységekbe, vagy olyan dolgokba, amiket régen is csináltunk, de most újra kedvet kaptunk hozzá. 16 óra környékén a Hold elhalad a Skorpió szíve, az Antares csillag alatt – lelkünk stabilitást, biztonságot talál most abban, ami igaz szívünk szerint való. Érezhetjük a hívást, hogy mi is számít igazán a szívünknek, fontossá válik az önszeretet megerősítése önmagunk felé és a mély szeretet élése bármely társunkkal, vagy élőlénnyel. Mély átalakuláson mehet át a lélek, az igaz és feltétlen szeretet által, ugyanakkor mindez most ösztönzés arra is, hogy magunk döntsünk életünk felett, ne adjuk át az irányítást senkinek, éljük meg vezető minőségünket! Este mindenképpen érdemes lelassítani és befelé figyelni, ekkor már a koncentráció és a lélekre való figyelem órái következnek.

VASÁRNAP a Hold a Tejútra lép! Belső, lelki megéléseink, intuíciónk és álmaink fokozódnak, gyógyító erőink úgyszintén! Beavatásainkat az önazonossággal, érzelmekkel, családdal, anyasággal, gondoskodással, belső hazatalálással kapcsolatban kapjuk most. A késő délutáni – esti órákban női minták fejlődésén dolgozunk, harmóniát teremthetünk ez által. A Merkúr időközben, mintha megállna az égbolton – stacioner állapotban látható most – így az általa képviselt teremtő erők most tisztán, könnyedén, erőteljesen áramolhatnak. Mik is ezek? Gondolkodás, intellektus, megértés és megértetés, közlés, önkifejezés, kommunikáció, kapcsolódás, testvériség, belső gyermek, külső gyermek, játékosság. Mély titkokba is beavathat a Merkúr, a megértés tiszta idejét hozhatja el számunkra.

HÉTFŐN a Hold továbbra is a Tejúton jár. Éjszakai, illetve kora hajnali álmainkban a lelkünk üzen, összekapcsolódhatunk lélektársakkal, megmutatkozhat belső igazságunk, vagy a lelkünk mélyén rejlő valóság. Vasárnapról hétfőre fordulva, éjjel (éjfél után negyedórával) a Merkúr retrográd (látszólag hátráló) mozgásba kezd. A Halak csillagkép közepétől indul vissza, a visszaúszó hal irányába úgy, hogy éppen nem érte még el a felfelé úszó halacska fonalát, azt a pontot, amely éppen megcsavarodik (Torcularis Septentrionalis, omikron csillag), így ehhez a felemelkedéshez még meg kell tennünk egy kört a lélek világában, az egység mélyebb megértése szükséges a következő időszakban. A szellemi összegzésnek, a belső gyermek gyógyításnak (gyermekkori élményeink feldolgozásának), a lezáró beszélgetéseknek, az egység megértésének, szellemi készségek visszahívásának van továbbra is ideje, ám a cél most a megtisztulás, a felszabadulás lesz, mindezek fejében! Ez a helyzet április 25-ig tart majd. (bővebben lásd az új, áprilisi videót, április elsejétől!)

Zentai Anna

Kép: Pinterest