A hosszú távú siker titka

A hosszú távú siker titka

Bármilyen téren szeretnénk hosszú távon boldogulni, sikereket elérni, bármilyen téren találunk rá arra, ami szívünk szerint való és hosszú távon is működhet – természetszerűen jönni fognak vele a próbatételek.
Legyen az a hívatás, a karrier területe, vagy a társkapcsolat, vagy a gyermekvállalás, vagy egy tanfolyam elvégzése, vagy bármi, amire azt mondjuk: „igen, ez az!” „ezt végig akarom csinálni!” „ez az igazi, ezen az úton végigmegyek” – a jövőbeni siker és időtállóság lényegében rajtad múlik. Azon, hogy nem adod fel a próbatételeknél. Mert a próbák jönnek, időről időre – és pontosan azért, mert jó helyen vagy! Mert az utadon vagy, vagy az igazi társad mellett, vagy egy olyan helyzetben, ami eleve a tied. Amit tiszta, erős és igaz. A „másik oldal”, az ellenerő éppen ezért indul be. De nem azért, mert rosszat akar – hanem azért, mert erősödni és fejlődni ad lehetőséget. „A Gonosz az erő, amely próbára teszi a struktúrát, s ahol gyenge, megbontja.” Ha van még benned gyengeség, akkor lendül be és megmérettet. Jönnek a nehézségek, a kísértések. Megcélozza a gyenge pontjaidat. Könnyebb kibújni a nehézségek alól. Nehezebb tartani, amit vállaltál. Vállaltad egyáltalán? A megoldás éppen az, hogy FELVÁLLALOD. De igazán! Hogy nem hagysz más lehetőséget. Hogy újra és újra eldöntöd: Igen, nem futamodok meg! Vállalom! Csinálom! Nem hátrálok meg az első (második, harmadik, stb.) próbatételnél sem!
Mert nem az az igazi, ahol nincsenek próbák, nem az a tied, ami mentes a megoldandó konfliktusoktól. Hanem éppen az, amit ezekkel együtt is bevállalsz és végigviszel. Amikor nem adod fel, hanem csinálod. Ezért lesz maradandó.
ZenTaiAnna