A lezárás energetikája

 A lezárás energetikája

mémgyár

Amikor egy kapcsolat véget ér, akkor az energiaáramlás is megszűnik a két fél között. Legyen szó bármilyen fajta kapcsolatról, a működés mindig ugyanaz. Lehetséges, hogy mindketten akarták a lezárást, de az is lehet, hogy az egyik fél tovább megy, már nem kíván a másikkal kapcsolatot létesíteni, holott a másik még folytatná. Az ilyen lezárások, elválások, szakítások, véget érések azok, ahol a kapcsolat IGAZÁN levizsgázik! Azok az emberek, akikben feltétlen szeretet él és már tudatosabban élnek, gondolkodnak, gond nélkül mennek tovább. Ám azok, akik nem szerettek, nem adtak addig sem feltétlenül, ezt problémának élhetik meg. Ilyenkor kezdenek el harcolni az energiáért. Valójában ők maguk sincsenek tisztában azzal, hogy miért nem tudják elengedni a másikat, vagy miért, mitől érzik rosszul magukat, miért érzik sértve, megbántva magukat. A másik félen kérik ezt számon és a másikat vádolják, bántják, őt kiáltják ki rossznak, bűnbaknak. Keresik az okokat, hogy ezt számtalan módon bizonyítsák – ha a másik fél elég tudatos, akkor viszont tisztában van azzal, hogy mindez az ő saját játszmájuk, nem foglalkozik ezzel és megy szépen tovább, magára koncentrál és a saját életére.

Asztrológiai szempontból ez úgy néz ki, hogy mindannyiunknak megvan a maga személyes energetikai rendszere, amelyet a születési képletünk mutat. Amikor létrejön egy kapcsolódás, legyen az bármilyen nemű, vagy szintű kapcsolódás – akár egy rövid, vagy hosszú barátság, egyetlen találkozás, vagy hosszú évek során eltöltött együttlét – akkor a két személy energetikai rendszere összeadódik. Ezért van pl. az is, hogy amikor új gyermek születik egy családba, akkor az egész családrendszer megváltozik, akár a szülők kapcsolata is, azon energiák jegyében, melyet a gyermek hoz magával. Alapvetően van 12 életházunk a képletben és ezekben helyezkedik el 10 égitest, amelyek rezgést, energiát képviselnek. A kapcsolódáskor ez az energia megduplázódik! Főleg, ha párkapcsolatról, együttélésről van szó, vagy családi kapcsolatról, esetleg szoros barátságról – ilyenkor gyakran vagyunk egymás aurájában, főleg, ha így is alszunk. Ez tehát olyan, mintha nem is 10, hanem 20 áramforrásról működnénk. Amikor egy kapcsolat megszakad, akkor a másik fél 10 erőforrása kiszakad belőlünk! Ezt az energiavesztést érzékeljük öntudatlanul is.

Ha a másik fél rezgései nem voltak eléggé harmonikusak, kompatibilisek a sajátunkkal, akkor ezt megkönnyebbülésnek, felszabadulásnak is megélhetjük, de sok esetben, ha nincs meg a kellő tudatosság, még ez sem biztos és lehet, hogy csak később jövünk rá arra, hogy jobb is volt a különválás. A lényeg, hogy az a fél, aki úgy kapcsolódott a másikhoz, hogy energiát szívott el tőle, ettől kezdve megijed az erő megcsappanásától. Harcolni kezd az erőért, a figyelem fenntartásáért, akár ártó eszközökkel is. Ilyenkor csupán az energiaáramlást szeretné fenntartani, bár erre nem tudatos. A másik félnek nem kell ezzel tennie semmit, ez nem az ő útja, viszont érdemes levágni, letisztítani ezeket a kötelékeket (lásd az oldalon ajánlott tisztító gyakorlatokat és egyéb más lehetőségeket).

A másik tehát nem tudja, hogy valójában az energiáért küzd, melyet mostantól önmagából kell, hogy merítsen. Belső energiaforrásunk végtelen és kiapadhatatlan! Nincs szükség arra, hogy bárki mástól kérjünk, kapjunk erőt. Van eleve elég mindannyiunknak és mindenki számára szükséges is, hogy visszataláljon a saját forrásához. Nagyon fontos tehát, hogy legyünk toleránsak, megértőek, de határozottak ilyen esetekben, forduljunk továbbra is szeretettel a másik felé, de legfőképpen önmagunk felé! A kellő távolságtartás, a tisztítások, a határhúzások és az, hogy nem megyünk le a másik fél szintjére, nem adunk energiát azon a szinten, ez bőven elég.

Zentai Anna
Kép: Internet
Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen.