2023. április 13. – 14. – A Vénusz-Szaturnusz/Fomalhaut kvadrát üzenetei

A most működtetett energiákkal lassan, céltudatosan, kellő alázattal, lépésről lépésre hozhatjuk létre a megálmodott jövőt. Ha nem csak elképzelünk, hanem teszünk is érte, ha képesek vagyunk meghaladni a megszokottat, kitartani a lélek tiszta akarata, hívasai mellett, a valódi értékekre fókuszálva, akkor biztos a siker.

Április 15-én szombaton a Szaturnusz együttáll a Fomalhaut csillaggal, a Déli Hal legfényesebb csillagával, amely a világunk egyik tartóoszlopa, az ősi hagyományok szerint. A Fomalhaut – milyen érdekes – egy gyűrűs csillag, a mi rendszerünk égitestei közül pedig éppen a Szaturnusz ér el hozzá, amely szintén gyűrűs bolygó. Az égi jelek gyűrűi itt többek között üzenhetnek a szükséges határhúzásról is, amely álmaink megvalósításához, illetve a teljességgel élt élethez kellhet. De üzenhetnek olyan keretekről is, amelyekbe formálva pont úgy fognak működni a megálmodott dolgok, ahogyan az számunkra tökéletes.

A Szaturnusz által válik érzékelhetővé a rendelt idő – tehát annak érzékelése, tudata, hogy a jelen idő éppen mire van szentelve. Most egyszerűen tudjuk, érezzük, hogy minek jött el, avagy minek járt le az ideje! Kiemelten igaz ez most a kapcsolatainkra – hiszen a Vénusz kapcsolatbolygó és minden emberi kapcsolódást megjelenít. Ugyanakkor a Szaturnusz által érkeznek el az életvizsgák. A legfőbb vizsgáztató a Küszöb Őre – vizsgája arról szól, hogy ami a láthatatlanban, a lélekben jelen van, vajon mennyire életképes az anyagban? Vajon abból, amit tudunk, érzünk, hiszünk – mennyit merünk megvalósítani?

A Vénusz és a Szaturnusz kvadrátja során tehát ezek a napok lehetőséget bontanak arra, hogy szembenézzünk mindazzal, amitől talán tartunk, ami eddig megszokásként, vagy szokott reakcióként működött – ám éppen ezek meghaladása, ‘a küszöbön való átlépés’ visz most magasabb minőségbe!

Vizsgáznak most a kapcsolataink, a női minták, női működések, művészi alkotások, képességek, vágyak és elképzelések. Az, ami terméketlen, gyümölcsöt nem hozó, most megmutatkozik – a szó bármely értelmében -, hogy észrevegyük, mi az, ami termékeny és érdemes a figyelemre. Más vonatkozásban, nagy önfegyelemmel és szorgalommal, folyamatosan dolgozhatunk az elképzeléseinken.

Anyagba ‘szentelni’ most különösen jelentős élmény! Fordítsunk figyelmet e szóra: ‘szentelni’! Találjuk meg ennek megélését most, a mindennapokban… e szent pillanatban… az idő, a munka, a teendők szentségében…

Lehetnek olyan pillanatok, amikor ideje jön, hogy magunkhoz engedjünk érzéseket, főként együttérzést, vagy mély és gyengéd érzelmeket. Ha társainkkal beszélgetünk, figyeljünk rá, legyünk jelen a számukra! Adott esetben fontosak lehetnek a társunkra hangolt, empatikus, békére törekvő, megértő beszélgetések.

Zentai Anna

Kép: Pinterest