2022. március 28. hétfő és a 13. hét üzenetei

A felszínen zajló, hétköznapi körforgásban a múlt visszatérő minőségeivel találkozunk ezen a héten is, így fontos lehet észrevenni az ismétlődéseket, amelyekbe ismét belekerültünk. Meglehet, hogy a múltban nem a szívünkre hallgattunk – most új esélyt kapunk erre! A lelkünket szabadon követve, a szív igazságát megvalósítva kiléphetünk a régi viselkedésmintákból, önmagunkhoz és belső valóságunkhoz hűen, megvalósíthatjuk azt az egységet, amelyre valójában vágyunk. Az isteni részünk ugyanakkor a szív megnyitásának idejét éli, észrevesszük, mi az, ami igazán fontos – és az nem a felszínen, nem a fizikai síkon keresendő, hanem a láthatatlanban – ezen a héten már léphetünk felé, a hét második felétől megtehetünk olyan nagyobb lépéseket is, amelyek fontosak és szebb jövőt teremtünk általuk.

A hét egyik főszereplője most a Vénusz – hétfőn a Szaturnusz bolygóval, a megszentelés, áldás erejével, kedden a Nashira csillaggal, szerdán a Sadalsuud csillaggal áll együtt. A Vénusz a termékenység, ősbizalom, a női minőség és az emberi kapcsolatok princípiuma is. Nagy fényerőket mozgat most, melyek főként arról szólnak, hogy a vállalt feladatokkal szembenézve, céltudatosan, kitartással, türelemmel haladunk, megmutatkozik, mely kapcsolatunk képvisel szentséget, mi boldogít valójában és mi nem – szerdán már a tisztulás, a szabadulás erejével töltődik a Vénusz!

Hétfőn négy bolygó találkozik a Bak csillagképben, amelynek üzenetei: emlékezés a múltra, az apró részletekben meglelni az isteni minőséget, felvállalni küldetéseinket, sorsmunkáinkat, aktuálisan elvégzendő feladatainkat, ez által beindítani a szabadulás folyamatát. A Hold, mint a lélek jelölője, reggel elhalad a Marsnál, majd kora délután a Vénusznál és délután a Szaturnusznál. Lelki folyamatunk így e napon erőteljes érzelmi impulzusokkal, lendülettel kezdődik, a szabadság akarata tör elő, majd déltájtól a harmónia, a kellemes, jóleső élményeken át történő tapasztalás, illetve kapcsolati mintáink tisztulása válik fontossá, ezzel együtt már rögtön a jelenlét megélése, a lényegre és az értékekre való koncentráció. Este egzakt a Vénusz és a Szaturnusz egyesülése, amely által most különösen könnyedén érezzük azt, hogy minek jött el az ideje, főként a párkapcsolatokban. Amikor érezzük, hogy valamit meg kell tennünk, akkor engedjünk ennek és lépjük meg, tegyük meg, haladjunk együtt a belső iránytűvel! A jelenlét állapota is fontos, ez által élhetjük meg a békét és a harmóniát. Egyes kapcsolatokban vízválasztó lehet ez a pár nap – most kiderül, hogy valódi vágyainkat engedjük-e megélni magunknak, hogy ki és mi képvisel igaz és időtálló értéket az életünkben, mely kapcsolatunk igazán időtálló és kiteljesítő?

A hét további részében egészen péntekig fogyatkozik a Hold, így lelkünkből, érzésvilágunkból és testünkből is el tudjuk engedni az eddig mérgező minőségeket, melyet a pénteki újhold koronáz meg – a lélek állapota itt a legletisztultabb. A pénteki nap és este, illetve a szombati nap pedig alkalmas arra, hogy a számunkra igazán fontos dolgokat megbeszéljük úgy, hogy azokat az érzéseket is merjük kifejezni, amelyeket eddig nem, hogy nyíltan és egyesen, bátran nézzünk szembe esetleges félelmekkel.

Zentai Anna