2022. február 04. péntek

2022. február 04. péntek


Most vizsgázunk abból, hogy beleállunk-e az erőnkbe.

Abból, hogy valóban mi vagyunk-e az életünk irányítói.

Abból, hogy ezután kinek és mire adjuk az energiánkat.

Abból, hogy merünk-e ragyogni és megmutatni önmagunkat.

Abból, hogy merünk-e a középpontba – a minket megillető központi helyre helyezkedni.

Abból, hogy merünk-e vezetni, dönteni, határozottan, ellentmondás nélkül.

Abból, hogy tudunk-e szeretni feltételek nélkül, elvárások nélkül, szabadon?


A Nap és a Szaturnusz péntek esti együttállása elhozta már mindezeket a próbatételeket, életvizsgákat. A Nap az az aspektusunk, amely a rendszer középpontja, az energiaadó, a fénylő, világosságot hozó. A Szaturnusz az az erő, amely áldást hoz, megszentel – így most megmutatkozik, világossá válik, hogy mely működésünkön, kapcsolatunkon van áldás. Az energiánk talán az egyik legdrágább kincsünk, hiszen ebből élünk. Életerő nélkül nem élnénk és nem tennénk azt, amit teszünk. Most ideje elgondolkodni azon, hogy eddig kinek adtunk többet, mint kellett volna, vagy mire pazaroltuk az erőnket, mi az, ami vitte, elszívta azt – és ahhoz, hogy ez ne legyen így ezután, bizony bele kell állnunk az erőnkbe, döntéseket kell hoznunk és kezünkbe kell venni az irányítást.

A szaturnuszi vizsga abból is zajlik tehát, hogy megértünk-e a vezetésre, az irányításra – de feltétlen szeretettel, nem nagyzolva, nem fellengzősen, nem felülemelkedve, hanem őszinte és méltó egyenrangúságban. Mindezek mellett ez az állás most kitartást, szorgalmat, önfegyelmet és céltudatosságot ad. Jót tesz ez mindazoknak, akik a jelenlegi tisztító-böjtölős időszakban régi, rossz szokásokat engednek el, vagy életmódot változtattak és ezt most tartaniuk érdemes.


 Pénteken a Merkúr is irányt vált és előre kezd haladni, így a fizikai síkon, a gyakorlatban is elindulnak azok a beszélgetések, kommunikációk, információáramlások, amelyeken már gondolkodtunk eleget – most ideje a tettek mezejére lépni.

 A Mars és a Jupiter szextil fényszöge is egzakt, ez segíti a jövő alakítását, kapcsolataink harmonizálását és elképzelések anyagba öntését is. Ám talán leginkább mégis a tudásról, a bölcsességről szól, amellyel kapcsolatainkat kezelni tudjuk. Használható arra is, hogy félelmeket, szorongásokat és beakadásokat megtisztítva továbblépjünk.

Zentai Anna

Kép: Pinterest