2021. október 6. szerda – Az igazság újholdja

2021. október 6. szerda – Az igazság újholdja

Az igazság és a nagy lépések újholdja ragyog ránk szerdán, a Nap fényén keresztül!
13:05-kor teljesedik ki a Nap és a Hold együttállása, vagyis az újhold. Az újhold mindig egy új lelki ciklus, egy lelki folyamat kezdete.
A Nap és a Hold most egyszerre áll együtt a Marssal és késő estére a hozzájuk visszatérő Merkúrral is, a Szűz (Virgo) csillagképben, az Arató Szűz előre lépő, megérkező lábánál. A világos rálátás és tetterő, ami akaraterővel fűszereződik, adja most az alapot az érzések megéléséhez. Hétköznapi megéléseinkben nagy lépések megtételének, céljaink, vagy vágyott dolgaink felé való haladásnak, ezeken való munkálkodásnak is van ideje.
Minden hétköznapi megélésünkön túl most érdemes valóban, mélyen átgondolni azt, hogy mi az a belső alkímiai folyamat, amelyben már benne vagyunk. Nemrégiben feljöttek, avagy megfogalmazódtak olyan dolgok, amelyeken munkálkodva tudunk célhoz érni, rátalálni a Fényre (bármely értelemben). Az önmagunkon való dolgozás, munka ideje ez, nem a szemmel látható síkon zajlik a lényegi folyamat! Ehhez kapjuk a visszatérő lehetőségeket dolgaink megbeszélésére és megértésére. A Fényhez való megérkezés október 17 és 21 lesz majd. Eddig rá kell jönnünk, hogy bármit szeretnénk elérni a fizikai síkon, annak működését, okát, mozgatórugóit és megoldását a láthatatlanban, a belső világunkban kell keresnünk. Addig meg tudjuk tenni azokat a lépéseket, amelyek valóban előre visznek, jövőt építenek.
Érdemes valóban elmerengeni azon, mi a szívünk igazi vágya, a lelkünk akarata, bármely negatív gondolatunk, vagy külső hatás ellenére is – önmagunkhoz őszintén!
A lelkünk folyamataira, működéseire való rálátás, a múltból visszatérő helyzetek és ezek általi felismerések, az akarathoz társuló azonnali cselekvő erő szövik most át a napjainkat és kiemelten dolgozunk a férfi energiával és az apai mintával. Sok erőt tudunk összpontosítani most, de nem mindegy, hogy mire irányítjuk azt – érdemes társaink tükrében önmagunkat felfedezni és az eleve természetesen jelen lévő harmóniához, egyensúlyhoz visszatalálni. Bármi, ami ebből a múltban kibillentett, most gyógyíthatóvá válik. A belső rendrakás, a belső munka hamarosan meghozza majd az eredményt. Az újhold idején az életünk feletti uralom tudatosságát és az ebből fakadó erőt is kapjuk ehhez.
Az újhold a 9. házban áll fel, ami az istenivel, a magasabb szférákkal való kapcsolódás, a magasabb megértés és emiatt az igazság háza is. Megmutatkoznak, megértésre kerülnek az igazságok, rátalálhatunk fontos válaszokra. Bármi, amit most teszünk és mondunk, az történjen a lehető legtisztább, isteni minőségben, azaz szívünk igaza szerint! Különösen jelentősek most a párkapcsolatokban, emberi viszonyokban zajló megélések, illetve a kapcsolati mintáink, működéseink változása! Új minőség születik most a kapcsolatokban, isteni szinten! A folyamat, amely most az új kezdetet beindítja: először lelki impulzus ér, szívünkben érezzük az igazat, majd egyszerre rá is látunk, kitisztul előttünk a kép, megértjük a magasabb törvényszerűségeket az adott helyzetben, ez által erő támad fel, akarat, lelkesedés és tűz éled bennünk, ami elvezet a múltból visszatérő kommunikációs helyzetekhez, kiegyensúlyozáshoz és béküléshez, szép és megfelelő megnyilvánulásokhoz, vagy akár kapcsolati működések megértéséhez – mindez aztán tovább zajlik majd, hol szenvedélyes megélésként, hol pedig kapcsolati rendszerek gyógyításaként, vagy tudatos teremtésként…

Zentai Anna – asztrozófus
Kép: Stellarium csillagászati program