2021. október 20. szerda – Erőteljes Telihold

2021. október 20. szerda – Erőteljes Telihold

Rendkívül erőteljes, mindent gyökeresen átalakító telihold érkezik, melynek erőterét már most érzékelhetjük.Szerdán délután (16:56-kor egzakt) a Nap a Marssal együttállva a fény erejét idézve meg, az Angyal csillagkép szárnyai alól küldi ragyogását a Halak csillagzat felfelé úszó, hazatérő halának fonalánál vándorló Holdnak. Ők hárman összekapcsolódva kiegészülnek a Plútóval, aki a magas égi erőket leszállító csillagtérben jár éppen és a mélyreható, gyökeres, radikális változásokat, átrendeződéseket tudjuk megtenni általa.
A telihold idején úgy érezhetjük, hogy érdekelnek a mélységek és magasságok, tudásra akarunk szert tenni és képesek vagyunk lerakni, elhagyni mindazt a részünket, amely az egót építi, amely olyan helyzetekbe, állapotokba vitt, amik nem szolgálnak bennünket. Az áldozathozatal most komoly áldást hoz! (Elsősorban lehúzó érzésekről, gondolatokról, régi mintákról beszélünk.) Nagyon nagy erőket tudunk most mozgósítani ahhoz, hogy fejlődjünk. A Hold az érzéseink, érzelmeink ébredését, az önazonosság fontosságának erősítését üzeni, a lelki-érzelmi önmegvalósításról szól. A Nap-Mars ugyanakkor a kapcsolatainkon át érkező tükröződésekről mesél – rajtuk keresztül láthatunk rá önmagunkra is, hogy mennyire tudunk feltétlenül szeretni, mennyire engedjük meg, hogy szeretve legyünk, illetve mennyire vagyunk egyenesek, nyitottak, akaraterősek, hol érdemes esetleg csiszolni ezeken a minőségeken. Kapcsolatainkban apai és férfi minták tükröződése vehető észre.
Október 17 és 22 két nagyon fontos tetőpont, ekkor van a Nap-Mars együttállásnak a Plútóval való kapcsolódása, ez a két csúcspont az, amelynek idején a lényegi, nagy, radikális szintemelkedések megtörténnek. A Mars jelenleg már együttállásban van a Spica csillaggal, amely szintén dimenziókapu, a Nap pedig már ennek erejét hozza tovább. Ezek a dimenziólépések, szintlépések elsősorban tudati, szellemi folyamatok, de érezhetjük, hogy konkrét, kézzel fogható dolgokban akarjuk, hogy megnyilvánuljanak. Mivel az egész nagy égi háromszög csúcsa a Plútóra mutat, így a folyamat eredménye a radikális átalakulás, a minőségi szintemelkedés kell legyen! A plútói erőket – ami lehet változtatás, megújulás, vagy regenerálódás, gyógyulás is – pedig most az által tudjuk mozgósítani, hogy HASZNÁLNI, MŰKÖDTETNI KEZDJÜK AZT, AMIT EDDIG, A MÚLTBAN MÁR MEGTANULTUNK! Lehet, hogy olyan helyzetbe kerülünk, hogy azt gondoljuk, nem vagyunk egyedül elegek a megoldáshoz és másoktól kérünk segítséget – de ha elgondolkodunk kicsit, akkor lehet, hogy találni fogunk valamit, ami már most is a rendelkezésünkre áll, legyen az tudás, módszer, vagy bármi, amihez nyúlhatunk, hogy saját magunk oldjuk meg a helyzetünket! Ezt is kívánja most tőlünk ez az időszak. Az is lehet, hogy valamilyen területen ideje van a teljes átalakulásnak, annak, hogy a lelkünk szerint igaznak, tisztának, jónak érzett minőségeket kövessük, az igazi vágyainknak megfelelően éljünk ahelyett, hogy valami, vagy valaki másnak akarnánk megfelelni. Attól függően, hogy ez eddig mennyire volt meg, hogy eddig mennyire voltunk távol a valódi vágyainktól, lelkünk valódi akaratától, jönnek most a tapasztalások.A Hold a körforgásból kiemelkedő, hazatérő lélek útján járva, most érezteti, hogy mi emel ki, általa tudunk kilépni régi körökből. A Nap és a Mars a fény erejével emberfeletti minőségeket hív életre. Új korszakot tudunk elindítani ezzel a teliholddal, arra figyeljünk csak, hogy a valódi akaratunknak megfelelően tegyük ezt, a szívünk igaz hívó szava szerint és ehhez merjük meghaladni azokat a megfelelési kényszereket, megszokott komfortzónát, amely már a múlté, amelyen túl találjuk meg valódi szenvedélyeinket, erőt adó, hívogató, feltöltő, szereretettel elárasztó dolgokat!

Zentai Anna – asztrozófus
Kép: Pinterest