2021. november 11. csütörtök – Mennyire vagy egyensúlyban?

  1. november 11. csütörtök – Mennyire vagy egyensúlyban?

A Nap most éri el a Mérleg csillagzat közepét, azt a pontot, amely az Égi Mérce tartópontja, maga a béta csillag, melynek neve Zuben Elschamali. A bennünk élő hős, a cselekvő, karmakörön tapasztalásokat szerző én (Nap) most a közép, az egyensúly, a múlt és jövő egyszerre való látásának pontjához érkezik. Önmagunkban is jelen lehet az egyensúlyi központ megtalálásának kérdésköre, bármilyen szempontból és értelemben.
A Mérleg maga a Szív Mérlege, az Isteni Igazság megtestesítője a csillagos égen, aki emlékeztet arra, hogy a földi világban nem az Ember, hanem az Isten ítélhet csak. Vagyis nem az elme, hanem a szív, a lélek tiszta érzete, indíttatása, láthatatlan kódjai. Ítélkezés helyett az Igazságok keresése visz előre. Most egyszerre érezhetjük a múlt igazságait és a jövőre irányuló helyesség, igazság erejét. Önmagunkkal tisztában lenni most ezen igazságokon át vezet. Ösztönerőink megismerése, ezek általi eszméléseink folyamatosan zajlanak, így tudatosíthatjuk, hogy valójában mi is működik bennünk! Mély erőinkre ránézve találhatunk meg válaszokat. A most induló folyamatok két irányba is vihetnek: vagy az önmagunkra találáshoz, belső hazaérkezéshez, vagy a felemelkedéshez, szintlépéshez, kilépéshez az ördögi körből. Érdemes tehát ösztönerőink, zsigeri indulataink, hirtelen megnyilvánulásaink, düheink és fájdalmaink mögé nézni!
Fontos kérdés a Mérleg idején, hogy vajon mennyire van egyensúlyban a belső világunk azzal, amit kifelé mutatunk, játszunk? Ennek egyensúlyán is dolgozhatunk most.
A Hold ma a Bak és a Vízöntő csillagképek átfedésénél járva, sorsfeladataink, munkáink felvállalása által a múlt terheitől való szabadulást segíti. Ha van bármi, amit eddig halogattunk, pedig fontos lenne, érdemes nekiállni és elvégezni! Az esti órákban kiterjedőek a szabadon áramló érzelmek és érezhetővé válik a tiszta igazság.Egyre mélyebb rálátást kapunk most már önmagunkra, egyre jobban tisztul a kép a valódi érzéseinkről. Jó az út, ha mindezen folyamatokkal együtt egyre empatikusabbak, együttérzőbbek is vagyunk.

Zentai Anna – asztrozófus
Kép: Pinterest/Behance – Varga Noémi