2021. november 04. – Újhold napja

  1. november 04. – Újhold napja

Véget ér egy lelki körút és kezdődik egy új…
A Nap és a Hold együttállása, vagyis az újhold csütörtökön, késő este lesz egzakt. Ilyenkor a legsötétebb az éjszaka, hiszen az ég üzenete: jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan!

A hajnali álmok erőteles érzelmi megéléseket hozhatnak, a lelkünk ereje és akarata nyilvánul meg rajtuk keresztül. Angyalok kísérik álomlépteinket, ugyanakkor mélyről feltörő szenvedélyesség is előbukkanhat. Ismerkedünk a bennünk élő, rejtett erőkkel, lelkünk igaz vágyaival.
Napközben lelki próba elé kerülhetünk, ennek könnyített megélését akkor tapasztalhatjuk, ha meditálunk, spirituális tevékenységet végzünk, vagy ha gyakoroljuk a jelenlétet és a megengedést. Érdemes önvizsgálatot tartani és figyelni azt, hogy mi az, amit nem engedünk meg magunknak, pedig a lelkünk kívánja, illetve tudatosan elkezdeni, gyakorolni az engedést. Lelki megújulás és tisztulás zajlik, amit már nem halogathatunk!
22:14-kor egzakt az újhold, így a késő esti órákban érdemes elcsendesedni és lelkünk folyamatait figyelni, bármit is teszünk eközben! A Nap-Hold együttállás éppen az Uránusszal szemben áll fel, előbbi a Mérleg csillagképnél, a Napkapuban, amely a Tejútra nyílik, utóbbi pedig a Kos csillagkép közepén, a Cet feje felett. Felettes Énünk számára ez az új kezdet arról szól, hogy amit a fejünkbe vettünk, vagy inspiráló célként megjelent előttünk, afelé most elinduljunk, a fényt, a pozitív, emelő gondolatokat és minőségeket választva! Szellemi áldozathozatalt kíván ez a kezdet, vagyis feláldozhatjuk a lehúzó, negatív, elszomorító gondolatokat, hogy a helyükre újak, jobbak léphessenek és ezzel magasabb rezgésszintre kerüljünk, így adjunk teret egy más, boldogabb tapasztalásnak!
A Nap és a Hold a IV. életházban áll ekkor, így az új kezdet és az előttünk álló hónap a személyes fejlődésünk útján a belső otthonteremtésről szól. Arról, hogy megéljük azt, hogy lélekben a helyünkön vagyunk! Ez az állapot nem csak békét, de biztonságot is ad. Ehhez most a múlt ismerete, feltárulása, a múltra való rálátás és akár családi titkok, történetek kiderülése, felfedezése segít. Hétköznapi viszonylatban a családra és az életterünkre, hazánkra helyeződik a fókusz. Aki változtatni, alakítani szeretne otthonán, most megteheti, de ehhez inspirációt ad az is, hogy szabadabbnak, könnyebbnek érezhesse magát (Uránusz). Ez természetesen nem a fizikai térváltoztatást, hanem a lelki- és szellemi állapotot jelenti, hiszen minden belőlünk indul és bárhová megyünk, önmagunkkal leszünk ott is. Általában véve, ahhoz, hogy előre haladjunk és megoldjunk dolgokat az életünkben, hogy megtisztítsuk lelkünket, szellemünket, illetve karmánkat, most a múltra való rálátás és a belső otthon megteremtése adja az alapot. Ideje saját, stabil alapjainkra helyeződnünk. A szívünk igazságát ragyogja ez az újhold, hiszen mögötte a Mérleg csillagkép ragyog és itt mérettetik meg a szívünk! Jól figyeljünk arra, hogy mit érzünk most, döntsük el, mit akarunk továbbvinni az életünkben, mi felé szeretnénk haladni, mi az, amitől súlyos és mi az, amitől könnyű a lelkünk!!! Természetesen mindezt akkor érezzük-látjuk kristálytisztán, ha az időközben magunkra vett negatív, lehúzó érzésektől megszabadulunk és a lelkünket valóban felemelő, szárnyra kapó érzésekre figyelünk!

Zentai Anna

Kép: Pinterest