2021. február 15. hétfő – 16. kedd – 17. szerda

2021. február 15. hétfő – 16. kedd – 17. szerda

image (12)

A Nap elhagyta a Bak csillagképet és már a Vízöntő fényhullámában fürdik, amely a múlt terheitől, előre nem vivő minőségeitől való, cselekvő megtisztulásról üzen. A bolygók legtöbbje ugyanakkor a Bak csillagzat alatt, annak testénél jár és ezzel a FELVÁLLALÁS idejét hozta el!

Sorsmunkáinkat, elintézendő ügyeinket (főként spirituális-karmikus-emberi értelemben) nem halogathatjuk tovább! Amit most vállalunk, az a Fény Őrzése kell legyen és ezt a kellően magas minőségben végezhetjük tovább! Ha pedig nem vállaljuk, ez sem baj, akkor egy más útra léphetünk. A lassítva hátráló Merkúr szerdától már tisztán a Bak csillagkép alatt haladva, annak behajló térdéig megy vissza, ezzel is hangsúlyozva a térdhajlítás, vagyis az alázat idejét – itt az idő elismerni magasabb rendű működéseket is ezzel, amelyek bőven túlmutatnak azon, amelyet egyszerű emberként el tudunk képzelni és fogadni. A Jupiter és a Szaturnusz is a Bak térde környékén jár, mindezt erősítve. Adott esetben a térddel kapcsolatos jelzések által is üzenhetünk magunknak: ideje rugalmasnak lenni, irányt váltani, hajlékonyabban kezelni az életünket. Itt gyakori félreértés, hogy legtöbb esetben azt hisszük, hogy alázatosabbnak kell lennünk – ez egyáltalán nem biztos, az adott helyzet dönti el, az is lehet, hogy eddig voltunk túl megalázkodóak és ideje inkább annak, hogy már ne hajoljunk meg mások elvárásai előtt. Ugyanakkor a mostani csillagállások üzenete azért leginkább a Fény őrzésének felvállalása, alázattal való haladás az úton!

A Hold hétfőn a visszaúszó hal fonalának csillagai alatt járva, a múltból visszatérő minőségek megjelenését mutatja lélekben, érzelmekben, családban, anyasággal kapcsolatosan. Kedden már ezek mellett a körforgásból kiemelő erővel telítődik és a nemesebb minőségek felé való haladás, hazatérés érezhető. Szerdára virradó álmainkban is ott lehet az összegzés üzenete – most van ideje számot vetni az elmúlt hónappal, időszakkal, lelki megéléseinkkel és így a szerda már lehet egy új kezdet.

Kedden a Mars együttáll a Kos csillagképben a Botein csillaggal, amely a Kos méhe. A méh mindig erőközpont, a teremtés központja, termékenység idejét hozza el – a Kosnál ez fűszereződik a Fény felé tartással, a Mars által erő és egyenesség, az eddigi rendszerből való kitörés, a valódi vágyak felé motiváló belső tűz érezhető. Ez a nap kifejezetten alkalmas a hölgyeknek méhtisztító meditációkra!

Mindezek mellett a hétfői nap nagyon sok felismerést, beérő tapasztalatot hozhat. Egészen szerdáig fokozódik egy erőteljes folyamat, ami régebb óta velünk van és ezen a napon eléri csúcspontját. Ez a Szaturnusz és az Uránusz kvadrát fényszöge, azaz racionalizáló, anyagba öntő ereje, lehetősége! Tudni kell most is, hogy ez nem gyakorlati történéseket jelent. Ezek adott rezgések, amelyek egyszerűen ekkor vannak a legerőteljesebb hangzásra állítva – hogy ezzel mit teremtünk, ez egyéni kérdés. Ha az általuk elérkezett (és már elérkezett) lehetőséget, tanítást már hamarabb magunkévá tesszük, meglépjük, megvlósítjuk – és ezt bármikor, már előtte is megtehetjük – akkor a rezgéseket ezzel emeljük magasabb frekvenciára és mire az egzakt idő elérkezik, ugyanezzel a rezgéssel már magasabb szintű megnyilvánulásokat teremtünk!

Az egyik oldalon a Szaturnusz a Bak csillagképben, a Mikroszkóp felett látható – a vállalás, önmagunk felvállalása, minden régi (vélt) félelmet meghaladva is, az apró részletek érzékelése, a lényegre érzékelés, a sors iránti alázat, a Fény őrzése, védelme, továbbadása mind ide vonatkozó üzenet. A másik oldalon az Uránusz a Kos csillagkép alatt a tudattágító erő, amely által rájövünk, hogy eddig sem voltunk korlátozva és kényszerítve semmire, most is bármikor szabadon élhetünk, cselekedhetünk, teremthetünk! A Kos itt a távoli, magas minőségű, nemes célok látását, ezen igazi vágyak hívóerejét, ennek erejével való elindulást és haladást, a kiteljesedésünket támogató és hátráltató minőségek felismerését, a tudatos haladást, a szellemi erővel való haladást jelképezi. E két erő összeérése által érezzük, hogy most mitől van ideje megszabadulni és mikor. Érezzük az idejét annak, hogyan és mikor tudjuk elhagyni eddigi korlátainkat (önkorlátozó hiedelmeinket). A felvállalás által új úton indulhatunk el – a tudatos, felszabaduláson és megértésen alapuló új kezdet pedig a valódi, sorsszerűen hozzánk tartozó útra terelhet. Karmatisztításnak, terheinktől való megszabadulásnak ideje van. A magasabb megértés és a Fényt képviselő minőségek őrzése egyszerre tanít önmagunkká válni.

Zentai Anna
Kép: Stellarium csillagászati program

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen.

A 2021. első harmadévére, április 30-ig szóló, részletes asztrozófiai-asztrológiai útmutató folyamatosan rendelhető 3000.- értékben, e-mailen keresztül.