2020. július 20. – Újhold napja

2020. július 20. – Újhold napja

zt

Hétfőn a Nap és a Hold egyre jobban közelít egymáshoz, míg végül a kora esti órákban (magyar idő szerint este fél nyolckor) egyesülnek. A Nap alsó együttállásban lesz a Holddal, így a lélek vezet, a világosság és a szeretet áramlása pedig alapot nyújt az új kezdethez!

A mai nap energetikája is az új kezdeteknek kedvez, hiszen a 20-as szám a Tarot-ban az Égi Ítélet lapja, ami a megtisztulás általi új kezdet, ennek összeadásával pedig a 2-t kapjuk, a Főpapnő lapját, ami az intuíció üzenete (Hamarosan érkezik egy új írás arról, hogyan is értelmezzük a napokat a dátumok, számok energiája alapján). Az újhold is annak az ideje, hogy letisztulva a lelkünk hívása, súgása már mutatja bennünk tisztán az utat. A lelkünknek engedelmeskedve új útra lépni tehát ideje van. Segíti ezt a Merkúr is, az Ikrek csillagkép lábainál, a Napkapuban, így a közlések, beszélgetések által most új dolgok születnek és lépések történhetnek.

A Nap megérkezett a Rák csillagképbe, ahol a Holddal együttállva ma elsőként a megnyíló, befogadó, beengedő minőség működtetését hangsúlyozza. Elindulunk egy olyan folyamatban, ami kiemelten szól az önmagunkká válásról, ennek első lépéseként az által, hogy tudva azt, hogy mivel rezeg együtt a lelkünk, mi tartozik eleve hozzánk, merünk megnyílni, befogadni, merünk igent mondani arra, amit akarunk és nemet mondani arra, amit nem akarunk, ami nem esik jól, ami nem a lelkünk szerint való! A Rák analóg egy szűrővel, ami a lelkünk szűrője. Ideje ezt használni!

Az újhold alatt mélyen lent az Egyszarvú és a Kis Kutya csillagképek ragyognak. Az új kezdet alapja így a saját lelkünkhöz, a saját belső hívásainkhoz, igényeinkhez való hűség, annak tudata, hogy mivel vagyunk Egyek! A magasban fent pedig a Hiúz csillagkép ragyogja az éberség tudatosságának fényét – éberen figyelhetjük, tudhatjuk, észrevehetjük azt, hogy a látszólagos különbözőségek és kétségek mögött az Egy bújik meg, mindez az Egyből ered! Most a lelkünk emlékezni tud arra, hogy mivel van eleve egységben és ennek megfelelően választhatunk, dönthetünk helyzetekben arról, hogy mire mondunk nemet és mire igent.  A későbbi eredmények megszületése szempontjából nagyon fontos, hogy most merjük a lelkünket követni akkor is, ha a látszat-világ, a felszín mást mutat!

 

Zentai Anna

Fotó: Zentai Tamás