2020. április 08. Telihold napja

2020. április 08. Telihold napja

20200406_193152

Egyszerre vissza – és előre. Ez lehetne a mostani telihold mottója. A mai telihold (hajnali 04:36-kor egzakt) ugyanis egyszerre hozza el a visszatérés és az előrelépés üzenetét is. Kiteljesedése idején – és e körüli időszakban még jó darabig – a Nap a Halak csillagképben, éppen a visszaúszó hal aranyfonalán ragyog, vele szemben a Hold pedig a Szűz csillagkép előrelépő, Fényhez érkező lábánál! A cselekvések és a szellem szintjén így a múltból visszatérő, visszaköszönő minőségek vannak jelen, a lélek ugyanakkor a belső munka általi előrehaladás állapotáról üzen.

A Zodiákus körön a Nap a Kos jelében, a Hold a Mérlegben áll ekkor, így mondhatni, új kezdet ideje ez mindannyiunk számára, amelyben a tudatosság, a bennünket vezérlő elvek erőadása és a lélek egyensúlya egyszerre játszik szerepet. Kapcsolati értelemben is új, magasabb minőségbe léphetünk, de most vizsgázunk abból is, hogy mertünk, merünk-e a lelkünkre hallgatni, teljes önazonossággal élni a mindennapokat? Hétköznapi szinten most sok energiát tudunk belefektetni abba, amit már jó ideje terveztünk, vártunk, elindíthatunk sok új dolgot, ez is régről visszatérő lehetőség, egyben a léleknek ad harmóniát, töltekezést.

A Hold aztán dél körül belép a Szűz csillagkép Angyal stációjába, így megnyílnak az Angyali Birodalmak, érdemes most angyalainkkal kapcsolódni, együttműködni szellemi mesterekkel. Egész nap érvényes, de dél körül és után legerőteljesebben, hogy a most zajló megélések által válnak kézzel foghatóvá azok a már zajló változások, amelyeket a Jupiter-Plútó együttállása jelöl számunkra. A szellemünkben, hitrendszerben, megértésben való változások, a hit, a bizalom, életkedv és lelkesedés elmélyülése, hétköznapjaink nagy erőkkel való élettel-töltése zajlik. Ma érdemes beleállni a mégoly kellemetlen, vagy kihívást, erőpróbát jelentő helyzetekbe is, hiszen az ebből kialakuló eredmények már kedvünkre lesznek és teljesen új kaput nyitnak előttünk.

Zentai Anna