2019. június 07. péntek

2019. június 07. péntek

alfred stevens

A belső építkezés nem rögmentes, de rögökön felkapaszkodós útján, ideje van, hogy minden múltból hozott önakadályoztatást letegyünk és saját, szabad akaratunkat, erőnket érvényesítve haladjunk előre. A Szaturnusz a leszálló Holdcsomóval, a Mars a felszállóval áll együtt, így a sorsutunk ezen időszakában nem véletlen, hogy választhatunk a félelmek és gátlások fékezőereje és a vágyaink, szenvedélyeink előrelendítő tüze között. Belső iránytűnk, lelkünk mutatja ehhez az utat. Lehet, hogy egyszerűen csak vágyunk valamire, hív a lelkünk, akarunk valamit, de nem hisszük el, hogy lehetséges, vagy félünk lépni felé. Ez esetben ideje megállni és felismerni azt, hogy ezek a félelmek mind illúziók és nem hozzánk tartozó, hanem a múlt élményeiből felvett tévedések és a valóság százszor szebb. De megélhető mindez úgy is, hogy a jelenlét varázslatos állapotában, a szent pillanatokat átélve, békésen nyugszunk saját középpontunkban és amikor ideje jön, kiállunk önmagunkért, mert nem mások, hanem saját boldogságunk megteremtéséért vagyunk itt. Az akarat érvényesítése most mindenképpen sorsszerű feladat, példa és cél.

A Hold e napon az Oroszlán tüzes jegyében jár, de a nap nagy részében a Rák csillagkép ragyog mögötte, estére ér csak az Oroszlán Naputat figyelő tekintetének kereszttüzébe. Így ez a nap jelentős erővel szól önazonosság építéséről, a lelkünket tápláló dolgok fogadásáról, majd a nem oda valók elengedéséről, illetve a már kész új minőség életre születéséről. Az egész nap, de különösen az este kitűnő lehetőség arra, hogy visszagondoljunk múltbeli tetteinkre, viselkedésünkre és tanuljunk belőle, felismerve ez által valami fontosat a sorsutunkban.

A Nap már együtt áll a Rigel csillaggal, Nimród csillagképünk első lábával, amely az Eridanus folyóba, azaz a belső útra lép! Kiemelt ideje jön pénteken és szombaton annak, hogy magunkba nézzünk, befelé induljunk, önvizsgálatot kezdjünk, spirituális utat kezdjünk, vagy egyszerűen: a jelenleg fennálló helyzetre önmagunkban keressük a megoldást! (Nem is található máshol.)

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Alfred Stevens festménye