2018. szeptember 07. péntek

2018. szeptember 07. péntek 

napos

Több energetikai folyamat ér a csúcspontjára a mai napon. A Nap és a Merkúr az Oroszlán csillagkép alatt a múltból való tanulás, az ösztönök uralásának, az önálló életvezetésnek, a feltétlen szeretetnek és életörömnek a megélését üzeni. A Hold a Rák csillagzat, majd az Oroszlán alatt jár a mai napon. Hajnali álmaink idején elhalad a Jászol csillaghalmaz alatt, ahol a Megváltó Fény születik! 14-15 óra tájban halad el a Rák olló-csillaga alatt, így a kora délutáni órák arról szólnak, hogy elengedjük a fojtogató kötelékeket és a segítő kezeket és minden, ami él, önállóan tanuljon meg létezni. Kb. 17 órától már az Oroszlán csillagterében jár a Hold is.

A mai napon a már fennálló Szaturnusz-Uránusz trigon kiegészül a Merkúrral, egy teljes, nagy égi háromszöget alkotva. Ez tetőzik egyszer délelőtt, amikor is kapcsolati terhek, téves ideák elengedése általi felszabadulásról, tisztázó beszélgetésekről, bátor önkifejezésről is szólhat, illetve tetőzik kora délután is, amikor nagy igazságok megértése, kimondása, múlt tisztázása, önnön határaink, félelmeink meghaladása általi előrelépés lehetőségei várnak.

A Merkúr az Oroszlán szívének erejével töltekezve, feltétlen szeretetet sugároz, az Uránusz a Kos fejénél az előretekintés, távoli, magas szintű célok látását, új kezdetet és magas szintű tudatosság képességét üzeni, a Szaturnusz pedig az elmúlt hónapok tapasztalatainak beérésével már a valódi, igazi céljaink tisztán érzékelését idézi, amellett, hogy általa léphetünk ki az eddig működtetett rendszerekből, hogy a valódi teljességet megleljük!

A Nap és a Neptunusz egymással való összekapaszkodása az esti órákban (20:37-kor egzakt) teljesedik ki. Olyan ez, mint egy körtánc, kettesben, egymás kezét fogva, őszintén, tisztán egymás szemébe nézve – a Nap fénye, világossága beragyogja a neptuni mélységeket, gondoljunk csak a teliholdra! A Hold a lélek felszíne, amikor vele áll szemben a Nap, akkor a lelkünk látható részének egészére kapunk rálátást – most viszont a lélek mélyét jelölő Neptunnal karöltve, a saját lelkünk, érzésvilágunk leges legmélyére láthatunk rá! Fényt vihetünk oda, ahol eddig titkok, rejtélyek, elkendőzött, elfedett illúziók voltak. A Nap mögött az Oroszlán méltóságteljes, szeretetteli csillagtere, a Neptunusz mögött pedig a Vízöntő jövőről üzenő, jövő áldásainak teret készítő, tisztító csillagsugara ragyog!

Plusz egy jótanács: ha elmenni készülnénk valami mellett, amire azt mondjuk, hogy ‘na, ezt most inkább hagyjuk… nem mondom ki.. nem írom le… majd máskor..’ stb… akkor azonnal stop. Ott és akkor – vagyis itt és most – tegyük meg. Mondjuk ki. A pillanat elszáll, holnap már másnak lesz ideje.

Zentai Anna

asztrozófus