2018. március 10. szombat – 11. vasárnap

2018. március 10. szombat – 11. vasárnap

aaakarat

A Nap már a visszaúszó hal csillagai alatt jár, de csak vasárnap hagyja el a Vízöntő jövőt tisztító vizét, így ezen a hétvégén tetterőnk hátterében egyszerre van jelen a tisztulás és a visszatérő, visszaköszönő minőség. A (tudati, lelki és gyakorlati) felszabadulás alapvető ahhoz, hogy az egység létrejöjjön, a szabadon teremtés feltételéhez a múltból hozott képességek, vágyak működtetése járul.

A Merkúr-Vénusz együttállása tovább vonul a visszaúszó hal aranyfonalán, így a fonalak, cérnák, kötelek és kötelékek minden értelemben jelentős élményt hoznak emberi kapcsolatainkban. A még megbeszéletlen, kimondatlan dolgokat ideje elővenni, a hozott tehetségekkel tenni valamit, a múltból visszatérő kapcsolatokkal foglalkozni, terhelő szálakat és beidegződéseket feloldani, jólesőket szorosabbra fűzni.

A Szaturnusz a Nyilas, a Pajzs és a Kígyó Farka csillagképekben járva védelmező erőket ad ahhoz, hogy valóban az isteni minőség szerint teremtsük, alkossuk hétköznapi, gyakorlati életünket. Az utóbbi időszakban körvonalazódhattak bennünk az igazi, teljességet adó céljaink – de ha mégsem, akkor április közepétől szeptember elejéig az égiek hangsúlyosan feltartott ujjal fognak mutogatni azokra.

A Mars a Skorpió csillagkép végén járva, vasárnapra elhagyja a fullánkot, addig van idő az akarat, a tűz, a vágy erejével kitisztítani, átminősíteni mindazt, ami már idejétmúlt, kelletlen, illetve a szintlépésünkhöz méltatlan.

Egész hétvégénkre rányomja tüzes bélyegét a Mars és az Uránusz felemelkedésre ösztönző, energetizáló fényszöge! Vasárnap déltájban egzakt, de napokon át velünk van ez az erő. Akarat és szabadság, erő és tisztulás, kitörés és tudattágítás, bátorság és különcség, nyíltság és újító erő kapcsolódik össze. Az igazság ereje ütős élmény most a tudat és a lélek számára, akár váratlan, hirtelen, meglepő élmények által érkezhet! A legmélyebb igazságok érzékelése üzen az egyik oldalról, a szabadság és újítás inspirációja a másikról.

SZOMBATON a Hold a Tejúton jár, így az intuíció, az álmok, a gyógyító erők és az érzések, hangulatok fokozott erővel vannak jelen. Éjjeli álmainkra még rányomja bélyegét a Marssal való együttállása, a lelki erő, amely az isteni minőségben élt életünkhöz nem kellő dolgok végére segít pontot tenni, érzékeltetni a való igazságot és új lendületet adni a kezdetekhez. Majd a szabadság szele érezhető a hajnali álmokban, mely a korlátlan lehetőségeinkre hívja fel a figyelmet. Estére (és egész éjszakára) a Hold a Vénusz-Merkúrral kapcsolódik, így a visszatérés, az újra terítékre kerülő minőségek jelennek meg.

VASÁRNAP a Hold már a Nyilas, majd a Sas csillagképek alá érkezik – ezen a napon érdemes jelen lenni mindannak, amitől szárnyra kap és emelkedetté válik a lélek! Ihletet kaphatunk, vagy révületben, álomban is jöhetnek üzenetek, képek, sugallatok.

A reggeli órákban a Merkúr-Szaturnusz kapuja okán a múlt visszaköszönése és az isteni célok és igazságok érzékelése együtt jelenik meg. Lényegre törő, határozott, céltudatos, koncentrált gondolatokat és beszélgetéseket élhetünk meg. Ideje van észrevenni, miben, hogyan gátoljuk saját magunkat abban, hogy megnyíljunk és megnyilvánuljunk, hogy kifejezzük gondolatainkat és érzéseinket! Égi segítőink az eddig kényelmesnek tűnő, ám valójában hátráltató kommunikációs és szellemi komfortzónánkból szeretnének kirázni.

A délután folyamán fontos felismerések, összegzések, megértések jöhetnek, tapasztalataink leszűrődnek.

Zentai Anna

asztrozófus