2018. augusztus 21. – 24. Keddtől péntekig

2018. augusztus 21. – 24. Keddtől péntekig

aapinte

Ezt a hetet meghatározza az Oroszlán csillagkép szívénél járó Nap, valamint az ő energetizáló, lelkesítő, feltüzesítő fényszögei a Szaturnusszal és az Uránusszal, melyek szombaton válnak egzakttá. A Nap és a Regulus csillag együttállása (csütörtökön reggel) a Feltétlen Szeretet ragyogó, sugárzó erejét oltja mindenen túl a szívekbe. Bármilyenek is a körülmények, bármi is történt a múltban – és az erre való visszaemlékezés most fontos tanítás -, bármit is tett, nem tett, bárhogyan viselkedett a másik, bárhogyan viselkedtünk mi magunk, bármilyenek is vagyunk vagy nem vagyunk… a szeretet feltétlensége, erőteljessége él, létezik, kiolthatatlanul.
KEDDEN a Hold a Nyilas csillagképbe és a Bak jegyébe lép, ezen a napon tudatosodhatnak, érzékelhetővé válnak igazi céljaink, a számunkra valóban értékes dolgok. Elszántság, felvállalás, önfegyelem segít ezek felé haladni. Az apró részletekre most jobban tudunk figyelni, koncentrálni.
SZERDÁN a Nyilas csillagai alatt járó Hold által a már megszerzett erőt és tudást ideje lehozni a hétköznapokba. Este hatalmas lelki erőt kapunk, hogy céltudatosan a valódi értékek, a valódi hívásaink, az igazi céljaink felé forduljunk és haladjunk. Ha van meghaladni való gátlásunk, korlátunk, önakadályoztató hitrendszerünk, akkor ezt ma este tudjuk meghaladni.

CSÜTÖRTÖKÖN délután a Hold átlép a Vízöntő zodiákusába, érdemes figyelni, hogyan szabadulnak fel és kapnak szárnyat az érzések, érzelmek, hangulatok. Ezen a délutánon is kapunk egy jó adag lelki erőt és kezdőlökést, hogy a lelkünk tiszta hívásait kövessük. Ezt követően, estefelé már kezdhetjük elhagyni eddigi korlátainkat.
A reggeli órákban, ahogyan a Nap a Szűz zodiákus jegyébe lép, már együttáll a Regulus csillaggal (jelenleg Szűz 00°02′) így a csütörtökre virradó álmainkon át és ezen a reggelen és délelőttön élhető meg legtisztábban a feltétlen szeretet, egyben a sors uralásának, a szeretettel táplálásnak a megélése. Ezt a minőséget tudjuk innentől tovább vinni a sorsutunkon. A Merkúr eközben már a Rák csillagkép ollóját közelíti, az elengedés ismét megjelenik szellemi-gondolati szinteken és információcserékben, beszélgetésekben is.
PÉNTEKEN a Bak és Vízöntő közös csillagterében járó Hold által ideje jön nem csak a megtisztulásnak, hanem a sorsfeladatok felvállalásának – ettől indulnak be igazán a tisztító, szabaddá tévő folyamatok!

A hétvégére tetőződnek majd az egyre fokozódó erők: szombaton egy nagy királytrigonnal és vasárnap teliholddal, Vénusz-Plútó fénykapunyitással áldanak meg az égiek. A szombati nap így erőteljes késztetéseket hoz, kikristályosítja igazi céljainkat, a bennünket kiteljesítő minőségeket, egyben késztet a komfortzóna meghaladására, terhek letételére, függetlenné és szabaddá válásra, vágyak örömteli megélésére, cselekvő rendrakásra, életöröm és szeretet állapotában való kiteljesedésre! A vasárnap pedig megújítja és átalakítja az eddig esetleg idejétmúlt, vagy téves kapcsolati mintákat, szenvedéllyel telít, regenerálja a női minőséget, nőiségről kialakított képet, mintákat, a szépség és harmónia minősége változhat, szintet emelkedhet bennünk.

Zentai Anna

asztrozófus