2016. január 29.

Január 29. péntek – A Hold a Mérleg jegyében lelki szinteken az egyensúlykeresést, a szép és esztétikus dolgok iránti igényünket erősíti. Hátterében a Szűz a belső munkáinkat jeleníti meg az évkörön. Fényt vess, hogy fényt arathass! – szól az üzenet.
Érdemes szem előtt tartani, hogy a Nap egyik fő üzenete továbbra is a fény őrzése és a felvállalás! Vizsgáljuk meg saját gondolatainkat és azt, hogyan beszélgetünk másokkal: ha azt vesszük észre, hogy valamit szeretnénk, vagy tervezünk, illetve ha valami már az életünkbe érkezett, de mégis habozunk, nem állunk ki mellette megkérdőjelezhetetlenül és teljes szívvel, akkor jó ha tudjuk: nem külső dolgok döntenek, hanem mi magunk, és a külső tényezők aszerint fognak alakulni, ahogyan mi kanyarítjuk az utat. 
Hajnali álmaink idején ősi női erőt és tudást kaphatunk meg. Napközben a kapcsolataink működésén érdemes elgondolkodni, mert ma könnyen jön a megértés. Kaphatunk inspirációt arra, hogy szabadon kifejezzük magunkat, vagy arra, hogy ennek érdekében tágítsuk lehetőségeinket. A terheket ma könnyebben viseljük, a figyelem, a céltudatosság és kitartás meghozza gyümölcsét.
Azt is érdemes tudni, hogy az érzések sokkal előbb és gyorsabban tudják, mi fog megvalósulni a jövőben. Mindehhez idő és munka kell – a láthatatlan térben már legyökerezett, életre kelt valami, de ahhoz, hogy anyagba sűrűsödjön, még sok mindennek kell történni.

ZenTaiAnna