2016. február 06.-07.

Február 06. szombat – 07. vasárnap

Nap – Bak testén, Vízöntő múltat tisztító vizénél, Delfin és Kiscsikó csillagképben
Hold – szombaton Nyilas, vasárnap Bak csillagképben
Merkúr – Nyilas csillagkép Tejútról leérkező részén
Vénusz Nyilas csillagképben a Tejútról lefelé indul
Mars – Mérleg csillagképben
Jupiter – Szűz csillagképben
Szaturnusz – Skorpió és Kígyótartó csillagképek testén
Uránusz – Halak csillagképben, a visszaúszó hal fonalán
Neptunusz – Vízöntő csillagképben, a jövőt tisztító víznél
Plútó – Nyilas csillagképben

A szombati napon sűrű történések elé nézünk belső világunkban. Érdemes figyelni az álmainkra, hiszen ekkor áll együtt a Hold, a Vénusz és a Plútó. Olyan dolgok kerülhetnek felszínre tudatunk mélyéről, amelyek kifejezetten a nőiséggel, érzelmekkel és érzékekkel, anyasággal vagy emberi kapcsolatokkal, testi megélésekkel, mélyen megbúvó gátlásainkkal kapcsolatosak. Ideje lehet, hogy az eddig magunk előtt is ismeretlen, vagy elfojtott képességeket, tehetségeket és vágyakat működtetni kezdjük, illetve úgy alakítsuk érzelmi életünket, ahogyan az számunkra a leginkább megfelel.
Ha fontos beszélgetést szeretnénk megejteni, főleg családi, vagy érzelmi ügyekben, vagy érzéseinket szavakká akarjuk formálni, akkor erre kitűnőek a délutáni órák. Ha nagy ötletekre, megoldó gondolatokra, felszabadító meglátásokra van szükség, akkor úgyszintén. Ma úgy láthatjuk át az egész jelenlegi helyzetünket, vagy akár a múltat is, hogy minden részlet a helyére került és megvilágosodik a sok kis mozaikból álló, teljes kép. A szabadság – felszabadulás szele érezhető a nap folyamán, különösen az esti órákban, amikor is érdemes nyitottnak lenni a különlegesre, a másra, engedni eltűnni eddigi korlátainkat. A múltból visszanyúló szálak elvágása, az oldások, a még be nem teljesült vágyak most kapnak teret.
Vasárnap ideje jön a pihenésnek, de lelki-szellemi szinteken megjelenik a munkáink és feladataink felvállalása is. A tetterőt most önlegyőzésre, belső küzdelemre, a mögöttes működések felderítésére és a tisztító cselekvésekre érdemes fordítani (letenni bármit, ami számunkra teher volt eddig, vagy azzá vált). A Vénusz és a Mars kapcsolódása délután-estefelé segít, hogy férfi-nő kapcsolatainkat, viszonyunkat harmonizálni tudjuk és mélyebb megértés mellett béke költözzön a lelkünkbe. Most érdemes filozofálni azon, hogyan is működnek (vagy hogyan nem) a kapcsolataink és minden eddigi tapasztalat segít levonni előre vivő következtetéseket. Szenvedélyes együttléteknek, mélyre érzékelésnek, a múlt megértésének, teremtő varázslatoknak kedvez az idő.

ZenTaiAnna