2016. április 01.

Április 01. péntek – A Mars lassan közelíti a Skorpió szívét, ám először még annak védőpajzsát fogja elérni hétfőn. A Vénusz bolygó a visszaúszó hal csillagai alatt jár, így a múltból visszatérő minőségek idején most leginkább a női-érzelmi-párkapcsolati területen, az anyagi-földi-testi megélésekben tapasztalhatjuk a visszatérő helyzeteket, teendőket. Visszatérő feladat lehet harmóniát, magunk körül szépséget, bőséget és békét teremteni, de az is lehet, hogy művészi téren tudunk igazán mélyre érzékelve, könnyebben figyelni a benső sugallatokra.
A Nap és a Merkúr is a visszaúszó hal fonalánál halad, ám a Merkúr felett már Androméda ragyog, így szellemiekben, gondolatainkban megjelenhet a tudatos áldozathozatal.
A Hold ma már lefelé tart a Tejútról, a Nyilas azon részén, ahol lehívható az égi tudás, a felsőbb világok üzenete. Hajnalban a Plútóval való együttállását az álmaink üzenetén át érezhetjük – lelkünk, érzelemvilágunk regenerálását, megújulását hozza el nagy erővel. Sok nagy igazságra láthatunk-érezhetünk rá az álmainkon át, ami elemi erővel tör fel bennünk és olyan átalakulást segít, mellyel karmánkat beteljesíthetjük.
A délelőtt folyamán érdemes a nem szokványos dolgokra nyitottnak lenni, így olyan dolgoktól is megszabadulhatunk, ami eddig leterhelt, pedig talán észre sem vettük. Tisztázó beszélgetéseknek, de pozitívabb gondolkodásnak is erőst ideje van. Jól tesszük, ha nem hagyjuk, hogy a múlt árnyai visszahúzzanak, hanem ítélkezés nélkül gondolunk a múltra és tudatosítjuk, hogy csak az történik meg, aminek értelme és célja van. (Gyakori eset az is, hogy azt hisszük, valami „rossz” történik, aztán kiderül, hogy az a valami megmentett egy még nagyobb bajtól.)
A késő délutáni-esti órák kedveznek az érzelmeknek, a mély érzéseknek, illetve annak, hogy azokat kifejezésre is juttassuk, anyagba öntsük, testi szinten megéljük. Ha már valamiben elmerülni érdemes, akkor ne a negatív/lehúzó gondolatok legyenek azok, hanem a finom, lágy, szívből eredő érzéseink…
ZenTaiAnna

Kép: Kép: charcoalalley.com