2016. május 05.

perzeusz_es_andromeda_louvre_pierre_paul_puget_1462346376

Május 05. csütörtök – Az életben való előrelépéseinkért van úgy, hogy áldozatot kell hozni, ám ez az áldozat egy energetikai szintemelkedést tesz lehetővé, áldássá válik a jövőben. Az égiek most több szinten is támogatják azt, hogy érdemi áldozatokkal, önként hozott döntésekkel segítsük utunkat.

Álmaink karmatisztító és feloldó erőkkel, nagy ötletekkel, a megoldásra utaló bevillanó képekkel látnak el. A Nap ma elhagyja a Cet csillagait, de még a Kos csillagképben halad, alatta az Eridanus és az Ingaóra csillagzatok ragyognak. Az Ingaóra figyelmeztet arra, hogy akkor van rend és harmónia életünkben, ha azonos időt töltünk el a külső és a belső világban, az anyagban és a lélekben, lent és fent. Egyikben sem többet, vagy kevesebbet – hiszen a Természet mindig egyensúlyra törekszik és ha bármely oldalra megbillen az egyensúly, akkor a másik oldal annál nagyobb erővel követeli a részét.

 

A Hold napközben a Halak csillagképben jár, a felfelé úszó hal csillagai által érezhetjük, hogy ki tudunk emelkedni végre az ördögi körből. Estére a Kos feje alá ér a Hold, így a tudatosság, a lehetőségek józan megkülönböztetése, az új kezdet már jelen van.

Zentai Anna

Kép: Perzeusz és Androméda – Louvre – Pierre Paul Puget