2015. november 10.

November 10. kedd – A Hold ismét az Angyal csillagképben erősíti a lelkünkön át áramló angyali sugallatok, információk érkezését. A Nap az égi Mérleg és a Kígyó Feje csillagképek alatt jár – a bennünk működő ösztönök felismerése és tudatosodása most nagyon is időszerű. Ami eddig ott munkált bennünk és amitől nem tudtunk építkezni, kiteljesedni, arra ráláthatunk, a világosság fényében tudatos szintre emelhetjük. Lassan a Merkúr is eléri a Mérleg csillagképet, már az első csillagokhoz közelít, így beszélgetéseinkben, írásban-levelezésben, bármely eszmecserében megjelenik a múlt, az eddigi történések megértése, az érzékelhető igazságok, rendeltetések megértése.

A mai napon a Merkúr és a Plútó kapcsolata üzeni, hogy megérthetünk mélyebb összefüggéseket, nagy horderejű működéseket, felismerhetjük, mi által – hogyan tudunk változtatni, megújulni, alakítani a sorsunkon. Fokozatosan döbbenhetünk rá az elmúlt időszak, vagy a régmúlt történéseinek lényegére is, ez jelentős belső önvizsgálatot igényel, ám segít, hogy a jövőben jobban alakítsuk életünket. Hogy mennyire tudjuk-merjük kifejezni érzéseinket és gondolatainkat, ebben is lehetnek felismeréseink.

Az este folyamán lelkünkben és tudatunkban mélyen ülő érzések megélésére, illetve akár régi rögzülések feloldására is kaphatunk ösztönzést. Az angyali erők most dolgoznak leginkább (17 és 21 óra között). 11-re virradó éjjelen a Nap és a Jupiter szextil kapcsolata is kiteljesedik – fény és igazság, rálátás és bölcsesség, hit és cselekvés energiái fognak össze, hogy támogató erejükkel segítség létezésünket. Most megvilágosodhatnak bennünk – akár álmaink üzeneteitől is – lényegi működések, főként a múltra való rálátás és a belső munka által. A szeretet kiáradó ereje érzékelhető.

Zentai Anna

A fotót nagy fiam készítette a Szegedi Vadasparkban. Szívet melengető, ahogyan a sétáló-napfürdőző tigrisek egymás útjába akadva, egymáshoz dörgölőzve vonulnak tovább.