2015. március 03.-04.

Március 03. kedd – 04. szerda

 Mindent összevetve, ha röviden akarnám megfogalmazni e napok üzenetét, akkor azt mondhatom: itt az ideje, hogy levessünk magunkról minden elvárást, elengedjük a feltételeket, rosszul rögzült mintákat, megszabaduljunk attól, ami visszatart a kiteljesedéstől, az alkotástól, a szeretetben való létezéstől és teljesen a saját lábunkra álljunk!
Most különösen eredményes önvizsgálatot tartani: nézzünk tükörbe és figyeljük meg, mivel vagyunk saját boldogulásunk ellen? Milyen negatív dolgokban hiszünk? Milyen feltételeket támasztunk akár önmagunk, akár társaink felé? A boldogság nem függ semmitől és legfőképp nem kívül, külső személyben vagy dologban van. Kik azok, akiknek a kezét ideje elengedni és kitől-mitől érdemes most önállóvá válni?
A Hold és a Jupiter kedden, a kora reggeli órákban áll együtt, a Jupiternek az Uránusszal való emelő aspektusa pedig a déli órák végén egzakt. A Vénusz ugyanakkor már együttáll az Uránusszal (szerdán este egzakt). Lássuk, mit is üzennek nekünk!
A Hold a lelkünk, érzéseink jelölője, a Jupiter a kiterjedés és bölcsesség elve. E két égitest találkozása kedden erős érzelmeket, segítő készséget, adásvágyat, elfogadást mutathat bennünk. Már az álmok idején is ez érzékelhető. A lélek működését ismerhetjük meg átfogóbb, szélesebb távlatokban, az igazság is érezhetővé válik. Mindez az Oroszlán jegyében tiszta rálátással van fűszerezve, ugyanakkor mögötte a Rák csillagkép elengedő szeretetet jelképező ága ragyog, így lényegében az üzenet az engedésről szól! A két bolygó együttáll az Acubens (Sertan) csillaggal, ami a Rák ollója, ez a csillag utal a köldökzsinór elvágására is. Gondoljuk végig: mitől érdemes most levágni magunkat, hogy még önállóbbá válva, kibontakozhasson igazi egyéniségünk, működhessen a szeretet, mi az, amivel a Fény szolgálatába állíthatjuk magunkat? Ezzel a mai együttállással akár családi karmát is oldhatunk, rendezhetünk – ha ismerjük felmenőink sorsát, tudjuk, hogy mit hoztunk magunkkal, akkor azt is tudjuk, hogy mi az, amit most hívatottak vagyunk megoldani! A rendeződést ez esetben a lelki működések megértése, az engedés-elengedés, megértés, elfogadás adja.
Az Uránusz mindezek mellett a karmatisztító, felszabadító erőt adja, ugyanakkor szellemi szinten a felszabadító megértéseket, a helyzetek és működések teljes átlátását. Bár a Kos jelében van, ami a fény felé törekvés és új kezdet idejét hozza, ám mögötte a Halak csillagkép ragyog. A visszaúszó hal fonalánál jár, így most erejét arra használhatjuk, hogy a múltból eleve magunkkal hozott képességeket működtetni kezdjük, régről eredő, igaz vágyainkat elkezdjük megvalósítani és ha még van bármi, ami visszatart a fejlődésben, azt levágjuk, letisztítjuk magunkról. Mivel a (Marssal együttálló) Vénusz is most csatlakozik az Uránuszhoz, így mindezekben a megélésekben erősen jelen van az emberi kapcsolatokról alkotott eszméink megreformálása, a női minőségben való megtisztulás, az örömökben való felszabadulás, a teremtő-létrehozó erők kiszabadulása.
Az egész folyamat lényegi célja, hogy letegyük a félelmeinket és bármit, amivel önmagunkat húzzuk le, tartjuk vissza a teljességtől és életünket az isteni minőségekhez méltóra alakítsuk.
A Hold minderre rátesz még egy lapáttal, hiszen szerdán elhalad az Oroszlán szíve, a Regulus csillag alatt, így adva a feltétlen szeretet árasztását a folyamatba és azt a lehetőséget, hogy ami nem képvisel fényt az életünkben, végképp elengedjük.


Zentai Anna