2015. július 31.

Július 31. péntek – Eljött az idő, hogy amit elindítottunk, befogadtunk, azt éltessük, tápláljuk. A Nap a Rák csillagkép megtartó szeretetet jelképező ágánál jár. Ahogyan az anya növeszti méhében magzatát, táplálja őt önmagából, úgy vagyunk most mi magunk is – mindenki valami mással.
A Hold a Vízöntő jegyében járva új, frissítő élményekre nyitja meg lelkünket. Most könnyen elfogadunk minden újat és a szokásosnál másabbat. A lelkünk tisztulása, szabad szárnyalása kap teret. A Hold mögött a Bak csillagkép ugyanakkor üzeni, hogy ami már megszületett bennünk, vagy az életünkben, azt óvni, védeni, őrizni kell.
A Merkúr ma elhagyja a Rák csillagképet, ugyanakkor már az Oroszlán fejéhez ér. Most érdemes önmagunkban kutakodni, hiszen felismerhetjük, hogyan is működtünk eddig, ez által az elengedés is könnyen megy.
12:44-kor teljesedik ki a telihold, vagyis ez a nap, különösen a déli órák hozzák el a lelkünkre, ösztön- és érzésvilágunkra való rálátás idejét. Az oroszlán Nap és a vízöntő Hold tengelye egyik oldalon a feltétlen szeretet áramlását, az emberi méltóságot, önirányítást, a másikon pedig az önzetlenséget, az érzések szabad megélését, az egó nélküliséget kapcsolja össze. Az érzések szintjén a sugárzó szerelem és az érzelmek határtalan szárnyalása tapasztalható, egyszerre. Továbbá, egyik minőség sincs meg a másik nélkül: akinek hatalma van élete, sorsa felett, az szabad kell legyen, nem húzhatják le karmikus terhek. Aki pedig a szabadság állapotában van, az azért került oda, mert kezébe vette sorsa önálló irányítását.
A Vénusz hátráló mozgásban ma visszalép az Oroszlán jegyébe a Zodiákus körön – Az érzelmekben, párkapcsolatokban, női minőségben való rendteremtést és belső munkáinkat, most követheti a szerelem sugárzó állapota, de a világos felismerések, az önmagunkkal való szembesülés, a kapcsolataink önállóbb kezelése is.

Zentai Anna

Kép: Ixchel holdistennő