2015. január 02.

Január 02. – Péntekre virradó álmaink során a félelmekkel való leszámolás eredményes lehet, üzeneteket is kaphatunk, az égiek a lelkünkön keresztül, érzésként érzékeltetnek fontos információkat. A nap során a Hold az Ikrek jegyében jár, a pihenés után ideje jön egy kis mozgásnak, levegőzésnek, beszélgetéseknek. A lelkünkben érződő különbségek, kettősségek jelentik ma a tapasztalások egyik lényegét. A Hold hátterében a Bika csillagkép most a lélek stabilitását, az érzésekből eredő teremtő erőt hirdeti. Déltájban vonul el a Hold a Bika Tejútra néző szeme alatt, így ekkor érezhetjük, lelki szemeinkkel már láthatjuk, hogyan is élhetjük életünket egy magasabb, isteni minőségben. Nem álom, nem csupán kósza vágyak képe ez – hanem útmutatás arra, merre vegyük az irányt!
A fényes Nap, cselekvő énünk és önirányító képességünk jelölője, egyre közelebb ér a Plútóhoz, amely sorsemelő erőnket jelképezi és a teljes átalakulást. A most következő napok megadják tehát a lehetőséget, hogy az újévi fogadalmak és elképzelések után, valóban magasabb szintre emeljük életünket, mégpedig nem passzív, hanem cselekvő módon. A kulcsszavak ehhez: a merés, a bátorság, a bevállalás, a céltudatosság! Ha szem előtt tartjuk, minek az érdekében teszünk dolgokat, könnyebb a lépés. E napokban önállóbbá, öntudatosabbá, cselekvőbbé válhatunk, még inkább kezünkbe vehetjük sorsunk alakulását, meghaladva minden régi magyarázkodást saját magunkkal szemben is. Napságunk az a vezetői pozíció, amellyel életünk filmjét dirigáljuk a rendezői székből, így most, ennek tudatosítása, vállalása aktuális. Ugyanekkor sokat tanulhatunk a szeretet hatalmáról, és arról, hogy figyelembe vegyünk másokat is önmagunkon kívül. Szintén kulcsjelentőségűek most azok a szellemi ismeretek, amelyek fontos tanításként, útmutatásként, magasabb összefüggések megértéseként, égi üzenetekként jelentkeznek, hiszen ezek által, ezek tudatában nagyon sokat változunk – változtathatunk. Mindez eredményezi azt is, hogy szabadabbá, könnyebbé válhatunk, új útra léphetünk. Ezt a folyamatot ma nagy ötletek, megértések, lelki erő és sugallatok is támogatják. A nők, az édesanyák és a család is segíthet a változásokban a mai napon.
A Mars ma együtt áll a Bak csillagkép végén a Nashira csillaggal, a jó hírek hozójával. Ebben a fázisban már a feladataink felvállalása történik. Ha most nem ellenkezünk, hanem alázattal és erőnk tudatában vállaljuk, amit eddig halogattunk, vagy amit már rég elénk tett a sors, akkor innentől már a szabadulás és megkönnyebbülés napjai következnek.
Az emberben eredendően él az igény, hogy boldog, könnyű életet éljen. Ám gyakran van úgy, hogy éppen az igazi, nagy célokért meg kell dolgozni és át kell alakítani eddigi elveinket. Elég a döntés, a vállalás, meghaladása az eddigi ellenkezésnek, elfogadása az akadályok és feladatok jelenlétének, a leküzdés lehetőségének – és máris beindul a folyamat.


Zentai Anna