2015. január 17.-18.

Január 17. – 18.

 Frissítő, válaszokat hozó hétvégére számíthatunk. A dolgok valamiképp könnyen megoldódnak, összeállnak a mozaikképek lelki szemeink előtt. Mintha egyszerűen csak ránk találnának kedvező megoldások, kellemes élmények, segítő lehetőségek, no és fokozottan működnek a gyógyító erők is.
A Nap lassan kiér a Nyilas csillagképből, a megszerzett tudás alkalmazása, átadása tehát folyamatosan jelen van. A Hold a Tejúton jár, álmainkat érdemes fejtegetni.
A Merkúr és a Vénusz együttállása nem csak a múltat segít tisztázni, terheket lerakni, de már az újjászületett, felfrissült lélekminőség érzékelhető rajta keresztül. Felettük a Delfin és a Kis Róka csillagképek ragyognak, így gyermeki nyitottságot, játékosságot érzékelhetünk, magunkhoz vehetjük azt az erőt, amely által bármilyen mélységekből képesek vagyunk megújulni, felállni és újra nekiindulni a világnak. A Vénusz 18-tól 24-ig majd a Kiscsikó csillagzat alatt halad, ez már a szellemi megújulás ideje lesz, a Merkúr, vagyis az eszmék, információk cseréje, az önkifejezés, még nincs kész erre – az utolsó pillanatban visszafordul és csak március elején ér majd ide. Érzelmek terén azonban most jön ideje, hogy észrevegyük a szemétdombra kidobott kiscsikóban a táltos paripát, a lompos, koszos korcs kutyában a leghűségesebb barátot, a szakadt, álmos parasztlegényben a nemes királyfit. Vagyis a csillogásról ismét a való értékekre fordíthatjuk figyelmünket, ennek eredményét pedig a jövőben fogjuk élvezni.
Ha a szombati nap a tűz, akkor vasárnap a víz. Ha szombat a múlt, akkor vasárnap a jövő. Figyeljetek befelé…


Zentai Anna