2015. augusztus 21.

Augusztus 21. péntek – Angyalok kísérte álmokkal kezdődik a mai napunk. A délelőtt folyamán a jövő építése, estére már a múltból visszaköszönő érzések jelenhetnek meg. A Hold a Skorpió jegyében jár, így a mai nap a titokkutatásé, a lélekkutatásé, a mögöttes működések felfedezésének ideje. Mögötte a Mérleg csillagkép első része, így lelkünkben érezhetővé válnak a múlt igazságai, mérlegre kerül a múlt és annak valósága, rendeltetése.
A Nap egyre közeledik a Jupiterhez, a Szeretet Bölcsességének és igazságnak a princípiumához. Ahogyan egyre nő a fény, az igazságok megvilágosodnak (26-án egzakt), a szeretet sugárzása, adása, egyre hangsúlyosabbá válik. A mai napon ráláthatunk sorsfeladatainkra, erőt kapunk és lehetőséget, hogy meghaladjuk magunkban eddigi magatartásunkat, beidegződéseinket és merjünk változtatni. A Nap már az Oroszlán szívéhez közeledik, a Szaturnusz pedig a Mérleg csillagkép végén – Skorpió ollója felett jár és egymással alkotott fényszögük kaput nyit egy magasabb életminőségre. Egyik oldalon a rálátás és a feltétlen szeretet, másikon az életképtelen dolgok levágása van jelen. Gondoljunk bele, mi az a hosszabb folyamat, amiben most vagyunk, mit segít önmagunkban meghaladni ez az energia? Új korszakba léphetünk hamarosan, de ehhez kell ez a belső átlépés.
A Merkúr időközben átlép az Oroszlán nemző részéről a Szűz csillagzathoz. Szellemi szinten, emberi kapcsolatainkban, mostantól aratunk, beérnek az eddig elvetett magok gyümölcsei, az információáramlásban pedig a múlt rendezése, helyretétele kap szerepet.

Zentai Anna
Kép: Pat Brennan