2014. szeptember 30.

Szeptember 30. kedd

 Hát akkor még egyszer: igazi önfelismerős, magunkban keresgélős időszak van! Plusz elengedés, de hatványozottan. Ha most azon kapjuk magunkat, hogy már megint kívül és a másik emberben gondolkodunk, már megint benne látjuk a hibát, vagy tisztán látjuk, mi a baj a másikkal, csak mi magunk vagyunk tökéletesek – vagy azon, hogy valaminek a megtartásáért küzdünk és ezért mindent bevetünk – máris elérkeztünk egy lényegi ponthoz. Innentől érdemes befelé fordulni és engedni, hadd történjen, ami van. Saját magunkban keresgélni, ami pedig menni akar, vagy már rég nem is a mienk (akkor pedig sosem volt), azt elengedni. Mert továbbra is az engedés, a szabadon hagyás, a birtoklásmentes, elfogadó, megértő minőség a szeretet. Ami nem akar és nem kapaszkodik.
Óriási erők állnak most rendelkezésünkre, bármilyen helyzetben is vagyunk. A szokásosnál is könnyebben oldhatjuk meg életünket, ha merjük. Aki igazán mélyen érzi magát és nem lát tisztán, annak kezdődhet úgy ez az emelő időszak, hogy indulatok lobbannak benn, de ez csak útmutatás arra, amerre indulnia érdemes. Most kap igazán jelentőséget az, hogy amire rezeg a lélek, azzal van dolgunk. Aki már megtalálta útját, belevágott a feladataiba, annak úgy zöröghet a szekér, mintha a Világ összes angyala az ő vitorláját fújná. Könnyen összejöhet, alakulhat minden. Ezeket a felemelő, könnyítő erőket még október első felében is, végig érezhetjük, velünk lesznek!
Kulcs lehet a kétféle embertípus (sikeres és még nem sikeres) között a gondolatok tudatos hova fordítása, azaz a panaszkodás, vagy hit és akarat közötti választás. Nem lehet elégszer elmondani, mekkora teremtő erő rejlik a gondolatainkban! Most pedig különösen, hiszen a szellemi erőt, akaratot, öntudatosságot jelképező Mars a Tejúton halad, isteni erőket szívva magába és árasztva azt kifelé! Aki úgy dönt, a külső körülményekben keresi a hibát, még mélyebbre viheti magát (persze a legmélyebb ponton is átfordulhat, hiszen a pokolból mennyország folyamata mindig érvényes). A panaszkodás különösen nagy energiaelszívó, érdemes teljesen leszámolni vele. Aki úgy dönt, hogy maga tartja kezében sorsát és saját maga fölébe is kerekedik, ha kell – annak meglódul az élete. Lehet mindezt egy kis böjttel, tisztító kúrával, vagy ősi bölcsességek visszaidézésével segíteni.
Mindehhez társul most a lehetőség, hogy rég cipelt lehúzó dolgainkat letisztítsuk magunkról, új életet kezdve, illetve saját cselekvéseinkre és életvitelünkre tekintve, tanuljunk hibáinkból és lássuk, mit érdemes elengedni. A Jupiter a Rák elengedő ágánál jár, de már az Oroszlán lehajló fejénél is egyben – megtanít most arra, hogy sorsunk uralása megkívánja az önmagunkra való rálátást.
A Hold a Tejúton jár, a Nyilas jegyében – gyógyulás, beavatás, belső hazatalálás ideje ez. A Mars és a Hold is a Kígyótartó erejét közvetíti: saját erőink önálló kézben tartására hívják fel a figyelmet. Döntés kérdése ez is: hagyom süllyedni magam, vagy szárnyra kapok?

 Zentai Anna