2014. november 04.

November 04. kedd – Egyre közeledik a Mars és a Plútó bolygók együttállása, amely 10-én éjjel lesz egzakt. A Bak föld-jegyében a két erőbolygó, férfi minőség találkozása ez. Együttes erővel segítik a régi beidegződések, korlátozások, elfojtások áttörését és az újító erők kiáramlását. Már érezhetőek a kezdődő földrengések, a mélyben rengő óriási erők.

Plusz segítség az értelmezéshez: Az útmutatás nem arról szól, hogy mi lesz veled. A te választásod, hogy energiáidat az indulatok kitörésére, lefojtására, vagy egészséges, építő megélésére fordítod. Döntés és választás kérdése, mire használod képességeidet, teremtő erőidet. Ha az indulatok olykor elszabadulnának, azt sem kell problémaként megélni, ne told el magadtól a feszültséget, mert az emberi természet velejárója ez is! Lásd az egész folyamatot a maga egységében, teljességében, ne csak az adott pillanatra fókuszálj! Lásd azt is, miből mi formálódik, hova vezet! Örök törvény, hogy ami elől menekülünk, az jön velünk szembe – hiszen az számít, hova fordítjuk, minek adjuk az energiát!

 

Kedden a Hold a Kosban járva, már érezteti az új idők előszelét, de a szellemi háttérben még ott lehet a régitől való búcsúzás, vagy már annak visszaköszönése, amit régóta szeretnénk véghezvinni. A Halak csillagkép az Egység fényét is ragyogja, a Jézusi szeretetet közvetíti.

A Merkúr ma áll együtt a Szűz legfényesebb csillagával, a Spicával (Kalász), így most szellemi és kommunikációs értelemben van jelen az aratás üzenete. A Spica az Angyali Dimenziókat megnyitó kapu is, mostantól tehát az angyalainkkal való kommunikáció kiemelt időszaka jön! Ugyanakkor érezhetővé válik, mit vetettünk el gondolati szinten, vagy emberi kapcsolódásaink során és eddigi vetéseink eredményeit is learatjuk.

A Vénusz ma megérkezik a Mérleg és a Kígyó Feje csillagképek alá. Érzékelhetően változnak a dolgok érzelmeink, a női minőség, a művészetek, a harmónia megélésének terén. A Mérleg idején tud megmutatkozni a maga teljességében az égi igazság. A Mérleg első felében a múltban már megtörtént, lezajlott dolgok kapnak hangsúlyt, ezekben fedezhetjük fel az igazságokat, tudhatjuk meg a valódi okokat, történéseket. Jusson eszünkbe, bármivel is szembesülünk, hogy az igazat tudjuk meg! A földi és emberi törvények gyakran nem egyeznek az égi akarattal és rendeltetéssel, ez ügyben még sok tanulni- és fejlődni valónk van. A Kígyó Feje csillagkép emellett magas szellemi energiákat kelt életre. Fontos dolgok tudatosodása zajlik. Erőst ide kívánkozik egy idézet Paksi Zoltán: Égi utak csillagüzenetei c. könyvéből:

„A Kígyó feje az Északi Korona csillagai, tehát a szellem világossága felé nyúlik! Az ösztönerők a tudás szolgálatába álltak! Alatta a Mérleg az egyensúly állapotát mutatja. A Korona mellett zuhanó hős érzékelteti, hogy a szellemi felemelkedést hősi munkák után egó áldozattal nyerjük el.”

 

Ilyen hősi munkáink vannak most a legegyszerűbb hétköznapi munkákban, pillanatokban, döntésekben. Nem kell mindig nagy dolgokra gondolni. Ami van, ami zajlik – Földön és Égen egy és ugyanaz.

 

 Zentai Anna