2014. december 06. – 07.

December 06. szombat – 07. vasárnap

 Teliholdas, beavatós, lesújtva-felemelős hétvége látszik beköszönni. A Nyilas jegyében járó bolygók és az ikrek Telihold a magyarság számára is fontos időszak, az egyén számára pedig a megismerés, tanulás, megértés fázisát üzeni.
Szombatra virradó álmainkból megtudhatjuk, hogyan és mi felé érdemes alakítani sorsunkat, előretekinthetünk a jövő irányába. Ráláthatunk arra, milyen is az, amikor hétköznapi életünkben isteni minőségek szerint élünk. Ugyanakkor ez az időszak felszabadító megértéseket, belső letisztulásokat, megértés és könnyebbülés állapotát is hozhatja. A tisztázó beszélgetések ideje van, annak az ideje, hogy őszintén, egyenesen, világosan elmondjuk, amit kell, vagy kifejezzük, amire vágyaink késztetnek (mindez hétfőn fog tetőződni).
Szombaton a felszabadító elengedésekről és engedésekről, a különböző elvek egyensúlyba hozásáról tanulunk. A Holdon, vagyis a lelki megéléseken keresztül a megtartó erő áramlása van jelen. A különböző, mégis egy test-vér-ként működő érzéseket egyengetjük. A vele szemben álló Nap és Merkúr rávilágít a lélekre, arra, mit érdemes megtartani, hogyan érdemes a sötétből fénybe emelni adott minőségeket. A biztonságérzetünket, belső stabilitásunkat segít folyamatosan helyreállítani ez az állás. Saját bizalmunkat tudjuk fényesítgetni, hogy biztos kisugárzásunkkal már ne taszítsuk, hanem vonzzuk azt, amire vágyunk. Az átalakító erő, a belső munka segít a (meg)tartásban. (Telihold: 13:25 tájban) A Hold késő délután a belső elindulás idejét fokozza, majd ezt követően már a Tejútra lép és isteni minőségeket hív életünkbe – ismét lehetőség van a szintlépésre.
Vasárnap végig a Tejúton jár a Hold. Álmaink idején felébreszti a bennünk szunnyadó harcost, aki képes a küzdelemre és megnyitja a kaput az isteni szikrák, az égi sugallatok és a szabadság szele előtt. A hajnali-reggeli órákban Orion öve felett járva, a Hold a kozmikus egyensúly megélését közvetíti, most érzékelhetjük, mennyire fontos, hogy épp annyi időt töltsünk a lelki-spirituális-belső síkokon, mint az anyagi-külső térben.
Délután Nimród vállát elérve, eljön az ideje a magasabb szintű utak és küldetések felvállalásának, majd ezt követve az elengedésnek. Amint ráébredtünk, mennyire fontos, hogy személyes küldetésünket beteljesítsük, már elengedhetjük mindazt, ami ennek útjában áll, vagy engedhetünk a felfényesítő erők működésének.
A Vénusz helyzete kívánkozik még erősen a mai útmutató végére: A Skorpió méregfullánkját elérő termékenységbolygó most azt üzeni, hogy ezen a hétvégén végképp ideje elmúlnia mindannak, ami nőiségünkben, érzelmi életünkben, párkapcsolati működésünkben mérgező, alacsony szintű, nem méltó isteni létezésünkhöz. Ennek kiemelt ideje a szombati álmok hajnala és ez a nap, amikor a Vénusz elvonul a fullánk (Lesath csillag) alatt, majd a Skorpió felemelt farka (Shaula csillag) után a lesújtó, támadó részhez érkezik (Sargas csillag). Ideje van leszámolni mindazzal, amin keresztül nem terem harmónia, bőség és boldogság – belül, önmagunkban! A külső csapások és odavágások lehetnek az ébresztők arra, hogy mivel siklatjuk ki boldogságunkat. Vasárnapra mindebből tanulva, emelő erők segítenek a magasba.
Folyamatosan érvényes, hogy nem a “mi van?” hanem a “mi van mögötte?” és a “miért van?” kérdések visznek előre.


Zentai Anna