2013. év vége

Az év végének meghatározó bolygómozgásai

December 13-án 01:02 – Jupiter (-Lilith) -Szaturnusz trigon 17-én 18:48 – az Uránusz direkt, azaz előre haladó mozgást vesz fel, a karmatisztítás, a felszabadító forradalmasítás a hétköznapi, gyakorlati síkon megvalósíthatóvá válik

21-én 22:56 – a Vénusz hátráló (retrográd) mozgást vesz fel, az érzelmek, a termékenység, nőiség, szépség, szerelem, művészetek bolygója egy ideig a kozmikus, égi irány szerint fog haladni. Visszatérő minőségek, helyzetek adódhatnak.

24-én 11:14 – a Merkúr a Bak jegyébe lép, a fényre, a valódi értékekre való, finom koncentrálás, szellemi figyelem ideje jön el. Erősödik az emlékező és koncentráló képesség, sorsfeladattá válik a megértés-megértetés, az önkifejezés.

25-én 09:31 – Mars-Uránusz szembenállás – ez a Karácsony a szokásosnál is nagyobb belső akaratot mutat a tisztulásra, a harmóniára, az egyensúly megteremtésére, a régi függések elhagyása általi megtisztulásra és szabaddá válásra. A Nap és a Merkúr szextil fényszöge a Neptunusszal, ugyanakkor meghittséget, intim, érzékeny pillanatokat varázsol az ünnepekre, és segíti, fokozza az önzetlen szereteten alapuló áldozatosságot.

 29-én 07:29 – Nap-Merkúr együttállás – a rálátó megértés ideje. Világosan és szeretettel teljesen kimondhatjuk a leglényegesebb dolgokat. Nagy beszélgetések, belső felismerések történhetnek. Az együttállás fénykaput nyit az Uránusszal, így mindez által a tisztulás és szabadulás válik lehetővé.

31-én 02:14 – Mars-Plútó kvadrát – 12:24 – Merkúr-Plútó együttállás – ez a Szilveszter a szellem-lélek szintjein nagy megújulásokat hoz, a mélyebb megértések és beszélgetések által végérvényesen lezárhatóvá válik mindaz, ami nem fény, ami nem része az egyéni küldetéseknek. Óriási löketet kaphatunk ahhoz, hogy életünket egy magasabb minőségbe emeljük fel. A Mars és a Plútó az önmagunk feletti hatalom erejét jeleníti meg, belső erőt, hatalmat sorsunk alakítása felett!

Zentai Anna