Cet csillagkép

Az égbolton a Cet csillagkép a belső elvonulás és átalakulás idejét szimbolizálja. Mint ahogyan hagyományainkban is megtalálható a hős, aki 3 napot tölt el a bálna gyomrában, majd kiszabadul, megerősödve, újjászületve – ezt a belül zajló, elvonulásban történő, csendes, kivárós, türelmes időszakot jelképezi a Cet is. A figyelem most még befelé kell irányuljon, akkor is, ha kívül látszólag tevékenyek, aktívak vagyunk – valójában még egy nagyon passzív időszakot élünk, aminek lényege a belső beérés, a majdani új kezdetekhez.
Jelenleg 4 égitest is a Cet csillagai alatt jár (Nap, Uránusz, Mars és Vénusz), illetve 4 jár a Halakban is (Merkúr, Nap, Uránusz és Mars). A Halak idején még összegezhetjük a múltat, rendezkedhetünk a belső világunkban. Az új elindulás, a magasabb szintű kezdet fázisai fokozatosan fognak majd eljönni. A Vénusz (érzelmek, termékenység, nőiség) hó végén lép ki a Cetből, a Merkúr és a Mars április végén, a Nap május elején.
Habár lehet, várjuk már az újat – először meg kell érnünk rá nekünk is és a körülményeknek is.


Zentai Anna

„A csendben ott rejtőzik a bölcsesség és okosság lehetősége, mint az érintetlen márványtömbben a szobor.” (Aldous Huxley)