Hogyan tudod megváltoztatni a sorsod?

Hogyan tudod megváltoztatni a sorsod?

kígyótartó3

Talán a legfontosabb írás ez, amit az utóbbi években írtam. Nem azért az, mert annyira jó, hanem azért, mert annyira szükséges. Tudom, látom, hogy óriási hiányosságok, félreértések vannak ma azzal kapcsolatban, hogy hogyan is működünk mi, emberek, hogyan teremtődik az életünk, a jövőnk. Rengeteg kérdéssel találkozom nap, mint nap. Sajnos, a legtöbb ember még mindig azzal a kérdéssel jön, hogy mi lesz vele, hogyan alakul az élete, vagy egy adott helyzet, amiben van. Asztrozófusként látom, hogy a születési képletben konkrét eseményeket, a bolygók állásában gyakorlati történéseket, kikerülhetetlen megéléseket keresnek, látnak az emberek. És látom, hogy ez hatalmas tévút!

A ‘sors vagy szabad akarat’ kérdésköre szinte minden embert foglalkoztat. Ezért is tartottam fontosnak, hogy ezt az írást megírjam. Nagyon nehezen állok neki. Nagyon. Hetek, hónapok óta gyűjtöttem a jegyzeteket (gyűjtöm most is), gondolatokat és húztam-halasztottam. Mert érzem a súlyát. Nagyon fontos. Mert bízom benn, hogy helyre fog tenni rengeteg tévhitet és hiedelmet. Voltak már ezt megelőző, rövidebb írások, amik szintén ugyanezt közölték, amit itt és most az alábbi írás is, csak rövidebben – de továbbra is azt látom, hogy igen kevés helyre jutott el, vagy süket fülekre talált, nem lett megértve, átlátva, így sokadszorra kapom és látom ugyanazokat a régi kérdéseket, véleményeket. Csak remélni tudom, hogy ez majd eljut mindenhova, ahova kell. Igyekszem rövidre fogni, de a témából adódóan ez nem igazán lehetséges, kérlek, nézzétek el nekem és olvassatok figyelmesen, igazi jelenléttel! Köszönöm.

Sors vagy szabad akarat?

Bizonyára te is, Kedves Olvasóm, találkoztál már ezzel a kérdéssel, talán te is keresed a válaszokat. Vajon meg tudjuk-e változtatni az életünket, át tudjuk-e írni a sorsunkat? Egyáltalán, mi a sorsunk? Vajon azok a szenvedések, melyeket eddig megéltünk, a sorsunk részei kell, hogy legyenek továbbra is? Vagy tudunk változtatni rajta? Vajon, ha van egy vágyunk, az elérhetetlen, vagy megvalósulhat? …és egyáltalán, mikor jön el az az idő?

Számtalan ehhez hasonló kérdéssel lehet találkozni, főleg, ha spirituális úton kezdünk járni. Az emberek egyik csoportja azt mondja: szabad akarat van! A másik meg azt kérdezi erre: Tényleg? Akkor hogyan lehetséges, hogy mégsem az van, amit én akarok? Miért nem vagyok képes bizonyos dolgok elérésére, megvalósítására?

Sokan foglalkoznak egy adott ezoterikus témával, legyen az asztrológia, kártyavetés, vagy a sorselemzés bármely formája és még ezen témákon belül is folyamatosan hallható: ez bizony működik, minden ‘bejön’, kivéve persze azért bizonyos százalékot, mert hát ‘szabad akarat van’ és néha lehet látni olyat, hogy valaki képes megváltoztatni az útját, a sorsát, vagy nem az történik, amit előrejeleztünk, mert hát mégis csak ‘rajtad múlik’… Szóval, akkor hogy’ is van ez?! Sokan fordulnak adott esetben a csillagokhoz, a kártyához, vagy bármely olyan eszközhöz, amelyről úgy gondolják, hogy ‘jövendőmondó’ és meg nem valósított vágyakat dédelgetve bíznak abban, hogy talán a jövőjükben mutatkozik a beteljesülés, a gyógyulás, a változás, vagy bármely vágyott dolog elérése. Az asztrológusok is vallják, hogy vannak olyan emberek, akiknek a képlete szerint lehetne más is az élete, neki mégis olyan dolgok jöttek össze, ami kevés kivételnek és kutatják, vajon miért van az, hogy néhány ember képes volt megvalósítani olyat is, amire igen kevés százalékot jósoltak?

Tudható a múltból a Delphoi Jósda felirata: “Ismerd meg önmagad és tudni fogod a sorsod!” Ebben az egyetlen mondatban mély igazságok rejlenek, érdemes rajta elmerengeni…

Számomra alapvetően szimpatikusabb a ‘szabad akarat’ helyett a ‘szabad választás’ kifejezés, amelyet Lekszikov Attilától hallottam először. Mert, hogy választani tényleg választhatunk szabadon, de az, hogy a választásunknak milyen következményei lesznek, ez már eleve adott.

Ugyanakkor van egy rendkívüli nagy kedvenc mondásom, amely Carl Gustav Jungtól, a századfordulón élt neves svájci pszichiátertől, analitikustól származik, ez pedig így szól:

“Mindaddig, amíg a tudattalan tudatossá nem válik, a tudatalatti fogja irányítani az életed, és te sorsnak fogod hívni.”

Úgy gondolom, hogy ebben az egyetlen mondatban Jung tökéletesen megfogalmazza a lényeget, ennek pedig egyre mélyebb, egyre magasabb, egyre tágabb, egyre igazabb valóságára tudatosul az ember, az idők során. Rengeteg embert látok ma, akikkel, ha bármi történik, vagy nem történik, egyszerűen ráfogják a sorsra és legtöbbször lemondóan, kellő hit, bizakodás hiányában töltik a mindennapjaikat. Én is bejártam ezt a felfedezőutat és most, a jelen pillanatban azt kell, hogy mondjam: képesek vagyunk megváltoztatni az életünket, átírni a sorsunkat! De hogyan?

 Hogyan működik a teremtésünk?

Van pár alaptétel, amiből ki kell indulnunk, majd nemsokára összefűzzük őket, de nézzük most ezeket külön-külön!

  • A teremtés rezgés természetű. Minden, ami a világon van, az energia. Tesla szállóigévé vált mondásán érdemes elsőként elgondolkodnunk: “ha meg akarjuk érteni az univerzum titkait, energiában, rezgésekben és frekvenciában kell gondolkodnunk.”
  • Az anyag, a kézzel fogható valóságunk tehát valójában anyagba sűrűsödött energia.
  • A tudomány is bizonyította már több ízben, hogy a teremtéseink 95%-a a tudattalan szintekről indul ki és csak 5%-a tudatos (néhány tanulmány szerint ez maximum 12 – 88%-ban lehet így, de ez esetben is egyértelműen a tudatalattink felelős a teremtéseink javarészéért!).
  • A külvilág tükör. A társunk tükör. A kapcsolataink bennünket tükröznek. Gyakran hallhatjuk ezeket a kijelentéseket, de azt látom, hogy nagyon félre is értjük és ennek az oka a még bennünk lévő szenvedésprogramokban, mártírprogramokban, pesszimizmusban, önsorsrontó működésekben is rejlik. No meg abban, hogy még nem jött valaki és mutatott rá arra, hogy valójában hogyan működik a tükör-effektus. Pedig nagyon egyszerű.

A tükör törvénye – kulcs a felismerésekhez

Ha a tudatalattiból teremtünk és meg akarjuk ismerni, hogy mi van bennünk ott, a mélyben, hogy uralmunk alá vegyük, akkor pedig kell valami, ami által megismerjük. Ez pedig maga az egész külvilág és minden egyes kapcsolatunk, amelyek tükröt tartanak elénk.

Úgy tapasztalom, hogy csak részben igaz mindaz, amit eddig a tükör törvényéről gondoltunk. Pl. hogy amit a másikban látok, ahogyan ő viselkedik, ugyanaz van bennem is, legfeljebb más szinten. Ebben az állításban lehet igazság, de a tükörtörvény lényege nem ez. (Ez a mondás legfeljebb jó okot szolgáltat arra, hogy rákenjem a másikra a saját kidolgozatlanságaimat.) A tükör valódi lényege abban a folyamatban rejlik, amikor adott helyzetben valaki viselkedik valahogyan és ez bennem felhoz valamit! Felszínre jön belőlem egy érzés, egy állapot, gondolatok és emóciók, bármilyen előjelű is legyen az. A külvilágban történik valami (akció) és én arra reagálok valahogyan (reakció). A tükör lényege, hogy ami bennem feljött, azt a minőséget tükrözte ki a külvilág/a társam!

Kulcsfontosságú, hogy ezt tisztán lássuk és megértsük. Fontos, mert nem erre lett ránevelve a látásmódunk. Bármerre megyünk a mai világban, mindenhol azt a fajta gondolkodást lehet látni, hogy vagyok én és a másik személy és a másik tett valamit, ami miatt én így és így érzem magam. Érzelmes dalok szólnak arról, hogy a szerelmünk milyen csúnyán bánt velünk, felnőtt emberek vitatkoznak azon, ki hogyan bánt el a másikkal, vagy a harmadikkal, a média ontja az efféle cikkeket és még spirituálisnak mondott körökben is kapunk olyan tanácsokat, hogy bizony, a másik félnek kellene valamit másképp csinálni és nem nekünk, saját magunknak. Hatalmas tévedésben van a világ.

A tükör tehát így működik: a külvilág dolgaira, történéseire, a társaim magatartására adott reakcióimat kell észrevennem! A következő lépés pedig, hogy szó szerint megfogalmazzam, milyen érzés, gondolat jött fel belőlem, mi dolgozik bennem? Őszintén és kíméletlenül. Ha pedig ez negatív előjelű, kellemetlen, fájó, szenvedést okozó minőség – akkor elkaptam azt, ami bennem öntudatlanul működött eddig! Tudatossá vált, napvilágra került, ez pedig a társam közreműködése által tudott megtörténni! Neki ehhez pedig, ami bennem zajlik, nincs köze (!), ő öntudatlanul vállalta azt a szerepet, hogy tanítóként segítsen nekem rálátni önmagamra! A külvilág tehát mindig a saját önismeretemben segít!

A tudat és a tudatalatti

A tudat mindent megőriz, amit eddig megéltünk. Legyen az előző élet, magzati kor, gyermekkor, vagy bármikor velünk történt élmény. Ennek azonban csak töredékére vagyunk tudatosak. A többi a tudatalattinkban tárolódik. A tudatalattinak a nevében is benne van: tudat alatti, vagyis hétköznapi nyelven szólva: “nem tudom, hogy bennem ez működik”! Egyszerűen nem tudunk róla, hogy mi az, ami bennünk van, nem vagyunk rá tudatosak. Márpedig az ember, mint kozmikus teremtő lény, azzal az energiával teremt, amiben rezeg!

A mátrix alakítása

A teremtéseink tehát a tudatalattinkban rejlő dolgok függvényei elsősorban és kis százalékban a tudatos részünké is. Az a rezgés, amiben létezünk, az a frekvencia, amin rezgünk, a saját teremtő erőnk! Gondoljunk csak a lelkiállapotunkra, a gondolati világunkra és érzésvilágunkra! Mindaz a belső világ tehát, ami bennünk van, tükröződik ki a kézzel fogható, anyagba sűrűsödött életünkbe! Ez a mátrix, amelyet valójában mi magunk teremtünk!

Itt érdemes visszatérni a ‘szabad akarat’ fogalmához – miért van hát, hogy létezik ez a fogalom és mégsem hiszik el oly sokan, hogy működik? Egyszerűen azért, mert tényleg létezik ugyan, tényleg szabadon azt teremtjük, amit mi magunk ‘akarunk’ – de azt, hogy mit akarunk, annak nagy részéről fogalmunk sincs! Egyszerűen nem tudjuk, mert öntudatlanul működtetjük ezeket. Hiába akarok valamit tudatosan – ha a tudatalattimban annak az ellenkezőjét akarom! …és miért? Mert a múltban ezzel kapcsolatos megéléseim által a tudatomba beégett valami, ami miatt ez a hozzáállás kialakult. Ezeket hívjuk szenvedésprogramoknak, hiedelmeknek, amelyek annyira belénk égtek, hogy már teljesen azonosítjuk velük önmagunkat és valóban elhisszük, hogy az életünk ezek szerint működik – pedig nem!

A fizikai tükör-világ pedig van olyan kedves és egy az egyben elénk tárja, hogy mi tud megvalósulni kézzel foghatóan abból, ami bennünk van. Tehát ez azt jelenti, hogy ha szeretnék valamit, de külső akadállyal találkozom, akkor ez arra mutat rá, hogy valójában én magam akadályozom önmagamat! Valójában bennem, a saját tudatalattimban vannak önkorlátozó rezgések, minőségek, beidegződések, hiedelmek! Emiatt hiába is próbálom kívül megoldani a dolgot, hiszen a tükröm csak mutatja ezt – a tükörképet hiába birizgálom! Ha viszont saját magamban feloldom azt, amivel eddig teremtettem, akkor változik meg kívül, a fizikai világban is a teremtéseim eredménye!

Képes vagy átírni a sorsodat!

Ha ezt végiggondolod, de igazán mélyen és időt szentelve rá, akkor te magad is rá fogsz jönni, hogy mit jelent. Egyszerűen: képes vagy megváltoztatni az életedet! Képes vagy változtatni azon a helyzeten, amiben vagy! De ezt nem a tudatos szinten, hanem a tudattalanban kell megtenned! Itt a lényeg. Ha a megfelelő szinten teszed ezt, akkor tényleg változás lesz. Nem megfejlődni kell valamit, nem pluszban felvenni, hanem letenni, kioldani, kitisztítani a tudatalattiból mindazt az ellenállást, amit öntudatlanul a vágyott élet ellenében működtetsz! Így fog sikerülni. Számtalan csodálatos, boldogító példát láttam már és látok erre, nap, mint nap. Töröld tehát azt a hozzáállást, hogy ‘majd valaki jön és megmondja/segít/megcsinálja/utat mutat/stb.’ mert nem ez a megoldás!

Minden helyzet, amivel találkozol, azért létezhet, mert te magad okot adtál rá. Valamit megéltél a múltban, de nem dolgoztad fel, ott munkál a tudatalattidban és befolyásolja a teremtéseidet! Ez tényleg ennyire egyszerű! Az önmunka, a sorsod átírása tehát gyakorlatilag a múltbeli élmények feldolgozásában rejlik! Ezért nagyon fontos, hogy a múltat nem szabad ‘elfelejteni’, mert nem is lehet! A tudatalatti mindent megőriz, emlékezik, akkor is, ha az egó tudatosan nem akar! A mai világban azért létezhet annyi sok probléma, mert az emberek nagy része rengeteg feldolgozatlanságot, kioldatlanságot cipel magában. Azt mondjuk, hogy ez normális és így működik, példálózunk az előző generációk kudarcaival, akiknek még nem volt a kezükben annyi nagyszerű eszköz és tudás, ami nekünk már megvan! …de az igazság az, hogy a boldogság, a teljességgel élt élet, az elégedettség könnyed állapota nagyon is elérhető és megteremthető!

Mindenért tehát, ami az életedben van, amilyen most az életed – azért te magad vagy egyedül a felelős. Nincsen senki más rajtad kívül. Amíg másra mutogatsz, megrekedtél. Amint önmagadon kezdesz dolgozni, beindul a haladás! (Példa: jön valaki, aki megbánt téged. Te elkezdesz rá mutogatni és mondogalódni, hogy ő ilyen és olyan. Valójában azért teremtetted őt oda a mátrixodba, hogy ráláss arra, hogy benned, mélyen ott rejlik még egy olyan tudatalatti program, ami arról szól, hogy ‘valaki megbánthat/megbánt engem’ ‘én mindig így járok’ stb. és ezt még nem dolgoztad ki, nem írtad át! Hiába tudod esetleg tudatosan, hogy jó emberekkel vagy körülvéve, a világ szép és nem érhet semmi baj – de a tudattalanodban még a megbántás programjából teremtesz. Amint feloldod ezt odabent, megjelenik ugyanaz odakint is és a helyzet magától megszűnik! Kint nem kell tenned érte semmit.)

Oké, de hogyan?

Ilyenkor szoktak jönni a kérdések, hogy hogyan tehetem ezt meg? Nagyon is egyszerűen. Millió féle tudatalatti oldás van. Kérhetsz külső segítséget is és első lépésekként ezt szükségesnek is tartom. Nagyon sok jó módszer létezik ma már erre, nézz körül a neten, vagy az ismeretségi körödben! A lényeg, hogy olyan módszert keress, amivel célzottan oldást tudsz végezni! Nem sima meditálgatásról van szó, hanem tudatalatti vagy energetikai oldásokról. Én annak vagyok a híve, hogy több módszerrel dolgozzunk és minél többről szerezzünk tapasztalatot! idővel is változni fognak a módszereid, ahogyan fejlődsz majd. Végül pedig el lehet érni azt a szintet, amikor már nem kell, nem is jó a külső segítség, mert magadtól is menni fog. (Én nem mondhatom meg, hogy neked mi lesz a legjobb, mert mindenkinek egyéni útjai vannak. De azt tudom, hogy nekem a legtöbbet az alábbiak segítettek: Csillagmeditáció, access kezelések, SVT, LélekHang oldások, esetleg előző életes utaztatás, Theta Healing, energetikai kezelések, stb. Minél több alacsony szintű rezgést oldottam ki, annál gyorsabban és hatékonyabban zajlottak az oldások és az erejük is összeadódott.)

Összefoglalom:

Az életedet te magad alakítod, de nem a tudatos szintekről, hanem elsősorban a tudatalatti világodban rejlő működésekből, rezgésekből. A külvilágban, a mátrixodban az jelenik meg, amit te odateremtesz, amire te magad engedélyt adsz. Ha változást szeretnél – csak magadon dolgozz, a külső világgal és másokkal nem kell foglalkoznod! A tudatalattidból oldd ki azokat az ellenállásokat, amelyek miatt még a régi helyzet fennállt! Elég magadon dolgozni és magától átalakul minden.

Ha mindezekről te magad is tapasztalatokat szerzel, látni fogod, egyre jobban, hogy mindaz, amit eddig az életed természetes részének hittél, de szenvedtél tőle, az egyszerűen és gyorsan megoldódhat, elmúlhat, átíródhat! Tapasztalni fogod, hogy a változás oka te magad vagy és az életed igenis, lehet olyan, amilyennek szeretnéd!

Végezetül

Én az eddigi tapasztalataim szerint kifejezetten úgy gondolom, hogy a jövőnk nincs konkrétan előre megírva, legalábbis akkora részletességgel, mint amit hiszünk! Egyelőre azt látom, hogy van egynéhány (nem sok) valóban kikerülhetetlen dolog, ami ott van az utunkon, de emellett minden mást képesek vagyunk befolyásolni, sőt! Azt látom, hogy a spirituális út éppen arról szól, hogy felfedezzük, hogy a látszat ellenére valójában mi magunk vagyunk a sorsunk működtető erői, teremtői! A tudat fejlődése, az ember fejlődése talán éppen arról szól, hogy egyre jobban és tágabban látjuk és értjük meg ezt és ébredünk tudatára saját teremtő erőnknek! Hogy rájövünk, csakis magunk vagyunk felelősek a sorsunkért. Minden ébredés egy lépcsőfok és minden ilyen lépcsőfokról visszanézve láthatóvá válik, mekkora önállótlanságban voltunk eddig. Hogy mindaz, amiért keseregtünk, elégedetlenkedtünk, a saját teremtésünk volt! Minden ébredés az önirányításunkra, az önálló teremtésünkre való ráeszmélés.

Ha nem lenne elég számomra megannyi megélés és tapasztalat, akkor pedig csak fel kell néznem az égre. A csillagos égboltra, ahova a régiek szerint is a Teremtő Isten írta fel fénnyel az üzeneteit! Ott pedig a Kígyótartó csillagkép mesél a teremtés titkairól! A Kígyótartó, amely két kezében tartja a Kígyót, egyikben a fejét, másikban a farkát – és milyen érdekes, hogy ahol a nemzés, a teremtés történik, az éppen az alsó világ! A Tejút hasadékába a Kígyó Farka (és nem a Feje) csúszik, vagyis nem a tudatos, hanem a tudattalan teremtő erőinkkel történik a teremtésünk! Hát nem ugyanaz, amire a tudomány és a spiritualizmus is egyre inkább rájön? Ha pedig külső erők mozgatnának bennünket, akkor a teremtés titkát biztosan nem a Kígyótartó csillagkép árulná el, hanem mondjuk egy marionettbábu-szerű alakzat, vagy egy idegen kéz által mozgatott ábra, nem pedig az a fényalak, amely saját erőink kézben tartását ragyogja!

..még egy kis csillagbölcselet…

Úgy érzem, ki kell egészítenem az eddigieket az asztrozófia letisztázásával, hogy ne lássunk olyat a képletben, ami nincs ott. Ehhez az alábbiakat érdemes végiggondolni: a lélek életeken át él, tapasztal, fejlődik. A köztes létben, a földi leszületése előtt megtervezi életét és eldönti, ezen a magasabb tudatossági szinten, hogy milyen megélésekkel akar találkozni, mivel lesz dolga. Ezeket rezgésként, energiaként bekódolva hozza magával. Épít egy földi testet, amelybe beköltözik. Ez tehát már két dolog: a lélek és a test, más szóval az önvaló és a test. A születés pillanatában az a kozmikus energetika, ami éppen a térben rezeg, mint egy energetikai pecsét, beég. Ezt mutatja a születési képlet is. Ez tehát a teremtő energetika! Minden konkrétumot, amivel a léleknek dolga van, érzetként bekódolva hoz magával, nem kézzel foghatóan. Ezek lelki kódok. A teremtő erőkkel pedig képes ezeket megvalósítani, megélni! A képletben tehát nincs benn a lélek! (!) A konkrét válaszokat pedig a lélek tartalmazza! A képlet ugyanakkor mutatja, hogy mikor milyen teremtő erőket működtetünk és milyen megélésnek van ideje. Ezért is fontos a lélek tiszta útmutatására hallgatva járni a földi utat és nem a képletben, hanem a lélekben keresni és megtalálni a válaszokat!

Kívánok mindenkinek örömteli, felszabadító felismeréseket és fényes, boldogító teremtéseket! <3

Zentai Anna

A SorsÁtíró Workshopról itt olvashatsz:

SORSÁTÍRÓ WORKSHOP

A workshopot elvégzők visszajelzéseiről pedig itt:

Ti írtátok! – Visszajelzések és vélemények a tudatalatti oldásokról

További írások a témában, itt a Blog oldalon: Oldás és Teremtés, Ne ragadj benne!, Át tudod írni az életedet! stb.

Kép: Pinterest