2018. augusztus 03-04-05.

2018. augusztus 03. péntek – 04. szombat – 05. vasárnap

el

A jelen napok az elengedő szeretet megéléséről, új élet születéséről, illetve az elkövetkező eseményekre való felkészülésről szólnak. A Nap a Rák csillagképben haladva most a lényegi tetteket, megéléseket illetően a belső templomba vonulás, a lelki hazatalálás, az önazonossá válás idejét üzeni. A Rák harmadik ága az elengedő szeretet jelképe, itt halad most az isteni részünket jelölő, fényadó Nap. A Rák ollóját (Acubens/Sertan csillag) héfőn fogja elérni. Ezzel a fényerővel egyesülve ekkor van kiemelt ideje annak, hogy levágjuk függőségeinket, elengedjünk mindazt, ami nem szolgálja teljességünket és önazonosságunkat, aminek most van ideje megszületni és önálló útra lépni. Önnön kötelékeinktől szabadulunk végre.

A Merkúr az Oroszlán rálátást jelképező feje alatt a Rák felé tér vissza, így amire most rálátunk önmagunkban, azt hamarosan megkönnyebbülve engedhetjük el. Saját magatartásunkból, múltbéli viselkedésünkből tanulhatunk. A Vénusz is segíti az idejétmúlt minőségek elhagyását – a Szűz csillagkép első lábánál járva, az ellépő résznél az elrugaszkodás, új kalandokra indulás örömét adja nekünk.

PÉNTEKI álmaink megújító erőt és lelki erőt közvetítenek, ugyanakkor a szeretetteljes közlés és a múltba tekintés is megjelenhet általuk. A Hold a Halak csillagképben vonul, ekkor áll együtt az Al Rischával, az összegzés csillagával – eljött a belső számvetés ideje. Ez alapján tudunk új kezdetbe lépni.

SZOMBATON a Hold már a Cet fejénél vonul, ideje van belső elvonulásnak, meditációnak, merengésnek, önmagunkba tekintésnek. Felette a Kos egyben új útra lépés idejét is üzeni, melyhez a távoli célok látása ad erőt. Álmainkban a szabadság üzenete, a valódi célok tűnhetnek fel és tisztulhatnak le. Lelkünk egyértelműen mutatja az igazságokat, bármely válaszért induljunk befelé!

VASÁRNAP a Hold a Kos csillagképben, majd a Bika termékeny csillagai között vándorol. Termőre fordul az út, amelyet elindítottunk. Hajnali álmainkban lelki összekapcsolódások és a lélek mélyére érzékelés mutatkozik, a reggeli-délelőtti órákban pedig inkább a metakommunikációra, lelki üzenetekre, szeretetteljes, világos, egyértelmű közlésekre érdemes figyelmet fordítani. Inspirációt kaphatunk megújuláshoz, változáshoz és mély megértés születhet. Hétfőre a Hold a Pleiadok alá ér, a hónap legtermékenyebb napja ez.

A HÉTFŐI nap nem csak ezért jelentős, hanem azért is, mert a Nap és a Jupiter racionalizáló fényszöge ekkor egzakt. A világosság fénye ragyogja be a legmélyebb titkok birodalmát is, a Jupiter által megmutatkozik az igazság! A Mérleg csillagkép alá visszatérő Jupiter már angyali sugallatokat, jeleket, üzeneteket is hoz, de elsősorban a szívünk igazságaival szembesít! Augusztus 15 és 16 kiemelkedő lesz ebben a hónapban, hiszen ekkor áll majd együtt a Mérleg első serpenyőjével (Alfa 1 és 2 csillagok), amikor is a múltunk igazságai egyértelműen megmérettetnek és megmutatkoznak!

Zentai Anna

asztrozófus