Vízöntő Plútó, egyre jobban…

Minden egyes ember másként éli meg az aktuális energiákat, saját útja, fejlődési szakasza és életszakasza okán is. Nehéz ezért úgy írni, hogy az mindenkire egyaránt vonatkozó legyen. Vannak azonban jól megfigyelhető és elkülöníthető szakaszok a jelenleg zajló gyógyulási folyamatban is, amelyet többek között a Vízöntő jegyében járó Plútó bolygó jelképez.

Az elmúlt időszakban többször írtam, hogy a Plútó a tudatalatti szimbóluma is, a saját mélységeinké, a Vízöntő ciklusa pedig a tisztítás, megtisztulás, felszabadulás és táplálás ideje. Ezért egyre jobban nyílnak a mélységek és egyre jobban jön elő mindaz, amit évek, sőt, még inkább évtizedek óta magunkba rejtettünk. Mindez azért történik, hogy kitisztuljon és feloldódjon, hogy meggyógyuljunk tőle. Ennek a folyamatnak három jól elkülöníthető része van, tehát most az embereket is, nagy általánosságban, ezen három szakasz szerint meg lehet határozni, hogy ki mit és hogyan él meg éppen.

  1. fázis: amikor nyugalom van, sőt, akár unalom van, nem történik semmi, zajlanak a hétköznapok. Az is lehet, hogy sok minden történik, zajlik, de az ember elvan a felszínen, elevickél.
  2. fázis: amikor megnyílnak a mélységek és elkezdenek a felszínre jönni a mélyen eltemetett traumáink. Mivel ezek nem direkt módon történnek, így először álruhában találkozunk velük, mélyen érintő impulzusokként, idegességként, feszültségként, indulatként, haragként, vagy fájdalomként, bántásként, stb. Elkezdünk küzdeni akár magunkkal, akár másokkal , de valójában az eddig lezárt lélekseb kezd megnyílni és kitisztulni. Ezért fontos hagyni, hogy elfolyjanak a feszültségek, a fájdalmak és fontos megfelelő levezetést, elvezetést találnunk neki. Ilyenkor mindenki számára szükséges valamilyen bizalmi légkör, ahol ezt megteheti. Ahogyan a gyógyulási folyamat végighalad, idővel feldolgozzuk azt, ami feljött. Csak így kerülhetünk át a harmadik fázisba!
  3. fázis: jól vagyunk, minden rendben, sikereket élünk, boldogok vagyunk, valódi lelki békét, elégedettséget érzünk és a fizikai tér is mutatja a változást, a kapcsolatainkban, hívatásunkban kiteljesedünk. Valójában mindenki ide kíván eljutni – de ez gyógyulás nélkül nem megy.
  • Ezek a folyamatok most az egész emberiséget, az egész társadalmunkat érintik! Fel kell ismernünk azt, hogy mindebben senki nem kivétel! Mindenki küzd valamivel, mindenki éppen gyógyulásban van. A világ eleve azért tart itt, ahol tart, mert annyi traumát elszenvedtünk és csak most kezdjük feldolgozni ezeket! Mindenki világbékét akar és aranykort a Földön is, de ennek tudjuk-e, mi a folyamata, mi a belépője? Véleményem szerint akkor lesz kész az emberiség, ha már kellően együttérzően tudunk fordulni egymás felé. Akkor is, amikor látjuk a másik traumáit, kompenzációit, amikor látjuk, miben megy tévútra, de azt is, hogy ezt valamiért teszi. Amikor ugyanolyan együttérzéssel tudunk fordulni mások és önmagunk felé is – mert mindkettő egyaránt fontos – és nem ítéljük meg sem önmagunkat, sem a másikat, ellenben tudatosan kezelve a helyzetet, a belső fejlődésünkön, egészségünkön dolgozunk. Az új energiák bizony meghozzák a tisztulást, megnyitják a szabadság kapuit, de ha mi magunk továbbra is mázsás súlyokat cipelünk a szívünkben és ragaszkodunk hozzájuk, akkor hiába akarunk belépni. Fel kell ismernünk, hogy a saját boldogságunk megteremtéséért mi magunk vagyunk felelősek és ugyanilyen megértéssel és empátiával fordulni egymás felé is, hiszen együtt éljük meg ezt a nagy társasjátékot és egységben tudunk felemelkedni is.

Zentai Anna

Kép: Pinterest