Vedd lazán! Válassz mást! Tervezd újra! Válts nézőpontot! Csináld másképp!

Az Uránusz a korlátokból való kiszabadulás, a tudat kitágításának elve, ennek folyományaként a felszabadulásé és megkönnyebbülésé is. A szabadságot általa élhetjük meg, ez azonban nem olyan valami, amire várni kell, hanem olyan, amit fel kell ismerni, hiszen már eleve VAN!

Nem, nem lehetetlen! Nem, nincs megkötve a kezed! Nem, nem vagy bezárva! Csak a tudatotban érdemes kicsit rendet rakni és felnyitni a szemed további távlatokra, mint amit eddig megszoktál és akkor rájössz, hogy valójában szabad vagy! (A valódi belső átminősülés pedig a külső, fizikai térben és a testben is leképeződik.)

Mivel a bika Uránuszt a Vénusz uralja, akivel most kapcsolatban áll, így a vénuszi hangsúly miatt (is) ez az időszak kiemelten szól az emberi kapcsolatainkban tetten érhető ragaszkodás, birtoklás, bezártság, rátelepedés, beszűkülés felszámolásáról. Itt az ideje észrevenni, hogy hol, miben, kivel érezzük rabságban magunkat és rálátni ezekre a helyzetekre, illetve a függőségi kapcsolatainkat fenntartó hiedelmeinkre! A vénuszi érintettség okán egyéb témákban is észrevehetjük most ugyanezen működéseinket és leszámolhatunk velük, például az anyagi világgal, pénzügyekkel, a pusztán anyagi szintű élvezetekkel kapcsolatban, de akár a termékeny, alkotó erőnk, művészi tehetségeink kihasználásában is.

Nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy mielőtt rákerülne a sor a hétvégi tetőpontra, éppen az Oroszlán csillagkép szívének erejével, a Regulus által megélhető FELTÉTLEN szeretettel töltekeztünk fel! Ahhoz, hogy valóban kiteljesítő, működőképes kapcsolódásaink legyenek, elengedhetetlen a feltételek nélküliség, az elvárások elhagyása! Csak ezt az állapotot hívhatjuk igaz szeretetnek. Ami megköt, bezár, elvár, feltételeket szab, ítélkezik, aláz, bánt, árt, azt biztosan nem.

A Vénusz és a Szaturnusz szembenállása vasárnap teljesedik ki, ehhez kapcsolódik be, egy nagy égi háromszög tetejére, csúcsára állva az Uránusz. Kapcsolataink mindenképpen levizsgázódnak az isteni minőségben; abban, hogy valóban a fényt képviselik-e? A megoldó erő maga az Uránusz, a nyitott, rugalmas, tiszta, szabad, könnyed, újdonságokra és változásokra kész hozzáállásunk. Bármilyen szokatlan, meglepő, váratlan fordulat vagy impulzus talál ránk – fogadjuk és engedjük, talán a megváltó erőt hozza el!

Zentai Anna

Kép: Pinterest