Újholdban az erő! – 2023. december 12. kedd – 13. szerda

Kezünkben a varázspálca!

A Nap most halad el a Kígyótartó csillagkép Sabik csillaga alatt, amely a Kígyó Farkát tartó kéz és amely egyenesen a Tejút barlangjába hatolva a Fényt nemzi, ennek a mágiának az eredménye pedig a felszárnyaló Sas csillagkép, amely alatt most a Plútó vándorol!

Most teremtjük a Fényt, most teremtjük meg mindazt, amitől elválik, hogy a lélek és a szellem hamarosan szárnyalhat – vagy zuhanhat. Engedjünk a lelkünk, a szívünk szárnyaló hívásának! Az újhold is ezt az üzenetet hozza…

A Nap és a Hold együttállása 13-án, magyar idő szerint 00 óra 33 perckor lesz egzakt. Alatta a Skorpió csillagzat fullánkja. A fullánk jelképesen az a része a teremtő erőinknek, amellyel vagy mérget oltunk teremtéseinkbe, vagy tápláló erőt – most, a fényadók által megvilágítva, világosan láthatjuk, hogy milyen minőségeket működtetünk és választhatunk: mérgezzük-e magunkat, vagy nem? A tápláló, emelő erőket, a szeretetet választjuk, vagy nem? (A kérdés persze költői… bár az egó szintjén nagyon is helytálló.) Sokszor mondom, így most is: lényegében minden egyes Földön élő embernek egyetlen küldetése van: azt tenni, ami a lelke, a szíve igazán akar! Hogy ezt meri-e, az pedig csak azon múlik, hogy mennyire befolyásolt a hozott mintázatai, programjai, hitrendszerei által.. ezek nélkül, ezektől felszabadulva képes az ember élni a valódi önvalóját. Ez az újhold most, a Skorpió fullánkjánál hatalmas lehetőséget hoz arra, hogy tudatosan nemet mondjunk azokra a dolgokra, amelyekkel eddig mérgeztük magunkat és szintet lépjünk a szeretet élésében!

A vezérlő elv a fent ragyogó Kígyótartó és annak Kígyó Farkát markoló keze, tehát az ösztönerőink kézben tartása, működtetése! A legutóbbi írásomban már beköszönt ez az üzenet: csináld másképp! A Kígyó Farka által szimbolizált automatizmusok, megszokott, berögzült, öntudatlan reakciók most elkaphatók, tudatosíthatók, felemelhetők és irányításunk alá vehetők!

A Mars is távolodó együttállásban van az újholddal, a Hold először őt éri el, ezt követően halad tovább a Naphoz. Vagyis szellemi erőkkel, bátorsággal feltöltekezve, nagy lendületet, belső tüzet gyújtva zajlik ez a folyamat. Az újhold egzakt idején – az éjjeli óráinkban – lent a Távcső csillagzat biztosítja a távlatok meglátását, fent a zeniten pedig a Tejút kapuja, a Szekeres gondoskodik a magas égi erőkről és bölcsességről, mely ezen órákban hozzánk, a Földre érkezik.

Zentai Anna

Kép: Pinterest