Újhold – végzet és kezdet ideje – 2022.04.01.

Április elsején új hónap köszönt be és az újhold is új kezdet elindulását mutatja – ám ez a kezdet most érdekesképpen egyenlő a végzettel is. Kicsivel napkelte után, reggel 07:26-kor egzakt az újhold, ami most egészen pontosan egy Merkúr-Hold-Nap-Chiron együttállás. Ez most az egyik nagy stellium, amelyben az összes fő személyi jelölő részt vesz és van mellettük egy másik is, a Mars-Szaturnusz-Vénusz együttállás is.

Érdekességképpen, az új holdhónapot elindító újhold a befejezések, lezárások területén a dolgok végigvitelére késztet, mögötte pedig a Halak csillagkép ragyog, amely szintén egy sorskör zárását mutatja. Bár a Kos jelében van, ami a látható szinten az elindulás lendülete és motivációja, ám mégis, valójában ez a hónap még lezárásokról, munkáink bevégzéséről szólhat lényegében. Más vonatkozásban, az Egység megteremtésének és élményének inspirációja és lehetősége van jelen. Ez az idő most szól arról, hogy a vágyak és az élő, életteli dolgok felszabadulásának indíttatásával vágunk bele ebbe a hónapba (bika Uránusz az Asc-en), vágyva a Természetet, a korlátlanságot, a szabadságot, elengedve minden anyaghoz való ragaszkodást. Szól arról, hogy meg akarjuk tudni, hova vezetnek végül a dolgok, mire megy ki a játék, és ki is mondani a lényegi, fontos dolgokat (Merkúr a 12. házban). Szól arról, hogy ideje van feltöltődni – igen, még mindig -, hogy hamarosan új erőre kapjunk és elindítsuk az új korszakot, amely már a küszöbön kopogtat. Szól arról, hogy elvonulásaink, befelé való figyelmünk által látunk meg tisztán, lényegi dolgokat és ideje jön végleg lezárni azt, amivel már nem vagyunk azonosak, amivel lelkünk már nem rezeg együtt (újhold a 12. házban, alatta a Cet csillagkép). Mindebben a múlt visszatérő minőségei segítenek (háttérben a Halak csillagkép visszaúszó része) és mindeközben gyógyíthatjuk akaraterőnket, bátorságunkat, megtanulunk újra beleállni az erőnkbe és kiállni önmagunkért, érvényesülni őszintén, egyenesen (kos Chiron). Mindezek mellett nagy szerepet kapnak a másik stellium által továbbra is a kapcsolati-párkapcsolati tisztázások, tisztulások; a kapcsolódásainkról alkotott nézeteink kitágítása, kapcsolataink megreformálása, most már koncentrált erővel, sorsszerűen, rendelt időben. Teremtő erőinket a felszabadulásra koncentrálhatjuk, bármire nyitottan, nem számítgatva, együtt haladva az áramlással, minden új impulzusra készen állva.

Semmi nem véletlen – szól a régi mondás. Érdemes ezt szem előtt tartanunk és mielőtt életünk bármely történése, eseménye vagy állapota miatt ítélkezni kezdenénk, inkább elővenni és bizalommal ízlelgetni. Mindennek megvan az oka és most nem a látható felszínre gondolok, hanem a mélyebb, láthatatlan, háttérben zajló, csak a szív és a lélek számára érzékelhető működésekre. Ha ezeket kutatjuk, meg is találhatjuk a válaszokat, így azt is, hogy hogyan juthatunk előre.

Zentai Anna