Újhold és sorsfordító felismerések – 2021. május 11. – 12.

Újhold és sorsfordító felismerések – 2021. május 11. – 12. 

image (14)

A Nap a Kos csillagkép alatt jár, ami a megtörtént felismerések általi új elindulás ideje. Most rajzolódnak ki előttünk az igazi vágyaink, a valódi céljaink, amelyek erőteljesen szólítják a szívünket – most még a távolból. Ám ez a ‘távolság’ relatív. Ha megláttuk, hogy mik azok a magasabb minőségek, igazi vágyak, isteni minőségek, amelyekkel valóban dolgunk van, akkor már tudjuk, hogy mik azok a dolgok, mik azok a fénytelen, örömtelen minőségek, amelyeket fel kell áldoznunk értük! Már láthatjuk, miben van benn a szívünk-lelkünk és miben nincs. Az áldozatból születő áldás törvénye így válik megélhetővé a Kos stációjában.

Kedden este (magyar idő szerint 20:59-kor egzakt) a Nap és a Hold egyesülése által ragyogó újhold köszönt ránk. Nyugat felé fordulva, Napszentülte idején tudunk mélyen beleérezni az újhold erejébe, amely mindig világosságot hoz a lelkünknek és ezen letisztultság által új kezdetet az életünkbe.

A mostani újhold a Kos csillagkép végén, a Bika csillagkép elején ragyog fel, így ez az átmenet az eddigi elképzelések anyagba öntéséről üzen! Termékeny, alkotó, formálódó időbe érkezünk, amelyben már egyenes út vezet az isteni minőség felfedezéséhez, eléréséhez. Ez az újhold most kiemelten szól arról, hogy elmében és lélekben megvilágosodva, rálátunk arra, hogy mi nincs a helyén, vagy mit van ideje rendbehozni, helyretenni és ezt bizony, nekünk, saját magunknak kell megtennünk! Ez a felfedezés most rendkívül erősen támogatja azt, hogy igazán önazonossá váljunk és a saját belső hívásainkra hallgatva, a saját stabil alapjainkra helyezkedjünk! Igaz vágyaink, létjogosan bennünk élő képeink, amelyeket már képesek vagyunk megvalósítani, most támogató erőt kapnak.

A szerdára virradó álmok ennek folyományaként komoly belső letisztulást, látásunk kitisztulását, tudatunk kitágulását hozhatják és segítenek, hogy legyen erőnk letenni terheket, öngátló minőségeket. A bennünk élő szabadságvágy és küzdőképesség felszabadul. Olyan felismerésekre juthatunk e napon is, de mostanában bármikor, amelyek szó szerint sorsfordító erővel bírnak és ez nem új dolog, hanem a már meglévő dolgaink új és más nézőpontja, amely tisztább és igazabb minden eddiginél! A lélekből való teremtést segíti szerdán a Hold is, aki a Fiastyúk csillaghalmazon át a hónap legeredményesebb napját hozza el nekünk.

Zentai Anna

Kép: Stellarium csillagászati program

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen.

A 2021-es év második harmadévére szóló, részletes asztrozófiai útmutató megrendelhető, minden ezzel kapcsolatos részlet és a rendelés menete az alábbi linken található:

2021. második harmadévének asztrozófiai útmutatója megrendelhető!