Újhold a Halakban – 2021. március 13. és 14. – A hétvége üzenetei

Újhold a Halakban – 2021. március 13. és 14. – A hétvége üzenetei

lindsay rapp

A lelkünk mélyén rejlő minőségek megismerésének idejét éljük. Ha az elmúlt időszakban a lelkünkből felszínre törtek fájó, lehúzó, szenvedéssel, lemondással, szomorúsággal teli érzelmek, illetve negatív gondolatok, melyek nem az öröm érzetét erősítették, akkor ez az újhold most kiválóan alkalmas arra, hogy egy szertartás, egy meditáció, vagy bármely tisztító gyakorlat során mindezeket átalakítsuk és érzelemvilágunkat felfényesítsük! Szombaton a délelőtti-déli órákban érdemes a gyakorlatot elvégezni, mivel az újhold 11:21-kor egzakt – így érdemes 11 és dél közé tenni a mély, aktív meditáció idejét! Kitűnő ez az időminőség arra is, hogy transzgenerációsan öröklött, őseinktől, családból hozott mintákat átalakítsunk!

Az álmok és az álmodozás különös hangsúlyt kapnak ezen a hétvégén! A belső képi világunk most intenzíven, fokozottan működik és lelkünk mély, eredendő tisztaságából merít. Ha minden negatív érzetet keltő aspektust kiveszünk belőlük és az örömöt keltőkre figyelünk, akkor lelkünk tiszta, igaz hívásai, küldetései is megmutatkoznak – mindaz, amire eleve rá vagyunk hangolva. A felszínen megjelenő, kellemetlen érzéseken pedig érdemes dolgoznunk, akár a vizualizáció, az imagináció, a meditáció módszereivel is. A belső képalkotás nagyon fontos, hiszen amit el tudunk képzelni, arra már képesek vagyunk!

Szombaton az újhold a lelkünkre, az érzéseinkre, az érzelemvilágunkra irányítja a figyelmet és a mély harmónia megteremtését, megélését üzeni. A Halak jelében, a Halak csillagképében, a múltba visszaúszó hal csillagai alatt jelenik meg az újhold. Így az új kezdet most a visszatérő minőségek és erők által tud elindulni! A nap végén érdemes számvetést készíteni önmagunkkal, lelki megéléseinkkel, akár az elmúlt egy hónapról, akár egész életünkről (bár ennek lényegi ideje a keddi nap lesz). Adott élethelyzettől függően megjelenhet a lezárás általi előrelépés, a mély érzelmek általi megvalósulás, vagy a lelkünk hívásai felé való haladás is. Aki eddig mélyre zárta a valódi érzéseit, vagy nem merte megélni őket – akár, ha attól tartott, hogy fájhatnak – most ideje, hogy szembenézzen érzéseivel és elkezdje működtetni, megélni azokat. (A probléma adott esetben inkább megoldandó feladat és nem az érzelmekben, hanem az életünkről, kapcsolatainkról, megéléseinkről alkotott belső képeinkben keresendő a megoldás!) Mindennel együtt, ha sikerült mostanában valóban elvonulni, pihenni, töltekezni, kizárni a külvilágot és hallgatni saját belső hangunkra, akkor csodálatosan mély harmóniát élhetünk meg, amelyet akár művészi-kreatív alkotásokban is kifejezésre juttathatunk.

Vasárnap lelkünkből hívjuk életre termékeny erőinket és a mély érzések, a szerelem, vagy a művészi élmények általi varázsolatot tovább élhetjük – álljon itt egy részlet a 2021. első harmadévére szóló útmutatóból:

14-én ismét érdemes megfigyelni a hajnali álmainkat. A múlt köszön vissza általuk és érzések által üzeni, mit van még ideje megtenni, megoldani, megélni, hogy az egységbe eljussunk. Mindemellett most igen termékeny képzelőerővel lát el az univerzum: a teremtő képzelet és fantázia ereje a szokásosnál is jobban működik. A Mars e napon a Bika fejéhez, a Hyádok csillaghalmazhoz ér és 21-ig itt is halad. A szellemi termékenység kiemelt napjai ezek, gondolataink és szellemi akaratunk erejével most képesek vagyunk felemelkedni és az isteni minőség felé haladni.

Zentai Anna

Kép: Lindsay Rapp

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen.

A 2021. első harmadévére, április 30-ig szóló, részletes asztrozófiai útmutató folyamatosan rendelhető e-mailen keresztül, most kedvezményesen, 2000.- értékben!