Teremtő igék, megvalósuló gondolatok – 2023. április 03.-04.

A Merkúr 3-án, hétfőn délután belép a Bika jegyébe, ezzel a Vénusz bolygó uralma alá kerül. Mindaz az energia, amit eddig gondolati-szellemi szinten működtettünk, most elindul az anyagba formálódás útján és számunkra is lehetőség nyílik, hogy elképzeléseinket szavakba és tettekbe öntsük. A termékeny gondolatok ideje érkezik, szavaink, hangunk rezgése sugárzó alkotóerővel bír!

Hétfőn a Merkúr és a Plútó kapcsolatának hála, gyógyul a szellem, regenerálódni tud önkifejező készségünk. Mélyen megérthetünk rendszereket, összefüggéseket, működéseket, akár azt is, ami a felszín mögött, láthatatlanul jelen van. Ha pedig ez megtörténik, akkor érdemes figyelni arra, hogyan tanít ez arra, hogy a bennünk lévő gyermeki játékosság, az örömre való készség, az érdeklődő nyitottság és önmagunk kifejezése (akár szavakkal, gesztusokkal vagy tevékenységben) hogyan kíván még hatékonyabban megmutatkozni.

A Nap a Halak csillagképben, a múltba visszaúszó hal fonalánál jár – április 20-ig még van időnk összegezni és számot vetni az elmúlt év fő tanításaival! Onnan indul majd el egy új kezdet – de most annak van ideje, hogy meglássuk, mennyire fontos beleállni az erőnkbe, hogy mennyire rajtunk múlik sorsunk kanyarulása, hogy mennyire fontos szívünk igazát előtérbe helyezni minden más erőhatásnál.

A Hold a Szűz földies jelében jár, most könnyedén túljutunk az aprólékos, monoton munkálatokon, foglalkozhatunk a föld, a növények, akár gyógynövények erejével, alternatív gyógyítással, önmunkával, dolgok megjavításával és rendszerezésével. Hátterében az Oroszlán csillagkép a feltételek nélküli szeretet éléséről mesél, egyben nagy kreatív, alkotó erőkkel lát el!

Kedden a rálátásból születő rend kíván megmutatkozni a lélekben. Elmélyedhetünk az önismeretben, elindulhatunk a belső értékek felfedezésében – bármilyen megélés által. Hétfő este-éjszaka és kedd reggel felszabadító erőket kapunk ahhoz, hogy elengedve azt, amihez feleslegesen ragaszkodtunk, új és tágabb lehetőségeket találjunk, megéljük vágyainkat, észrevegyük a szépséget, harmóniát teremtsünk. Kedden délután érdemes figyelni a lelkünkre, mit kíván éppen és megadni neki – ha töltődni, elvonulni van kedvünk, akkor azt, ha alkotni, akkor azt, ha jóleső dolgokkal foglalkozni, akkor azt… egy a lényeg: az legyen, amiben otthon érezzük magunkat!

Zentai Anna