“Te legyél a tanítóm!”

“Te legyél a tanítóm!”
 
kir
Párkapcsolatok ezrei fulladnak kudarcba azért, mert két ember egyesülése helyett két egó harcává válnak. Sőt, gyakran elég egyetlen “spirituális egó” ahhoz, hogy túlfeszüljön a húr. Általános csapdahelyzet, amikor annyira túlelemezzük a kapcsolatot és annyira tanítani akarjuk szegény, lemaradt (?) társunkat, hogy egy idő után a szakadék növesztésével a kapcsolat véget ér.
Érdemes lenne szem előtt tartani, hogy a társunk valójában a legfőbb tanítónk is egyben, akár tetszik, akár nem és akit választunk, az egy életen át mindig is az lesz!
Nem mindegy, hogyan tekintünk választottunkra. Vajon versenytársat, megmenteni való alattvalót látunk benne, vagy önmagunkkal egyenértékű személyiséget, akire képesek vagyunk felnézni, és főként: őt választanánk-e tanítónknak? Lényegi döntést jelenthet, hogy elfogadjuk-e tőle a tanításokat és okulásokat, a saját fejlődésünket építő tükröt, azt, hogy mostantól ő lesz az, akinek feltárulnak leggyengébb oldalaink, akitől napról napra lehetőségünk van megkapni valamit, ami által fejlődhetünk.
Vajon aki melletted áll, az érdemes és méltó erre? Vajon mered önmagadat adni neki és mellé állva azt mondani: Benned bízom, te legyél a tanítóm!..?
Ha a válasz igen, akkor jó esélyed van arra, hogy a kezdetben mesebeli szerelem egy életen át tartós maradjon.
 
ZA.
Kép: Pinterest