Szerelmet és fele királyságot!

Boldog akarsz lenni, sok pénzt akarsz, jó munkahelyet akarsz, szerelmet akarsz, jó kapcsolatot akarsz, ilyen célod van, olyan vágyad van, ésatöbbi… Várod, csak várod, netán még teszel is érte, vagy temármindentmegtettél, mégsemjön, holafenébenvan, ésatöbbi… Annyi mindenen keresztül mentél már, igazán megérdemled, rég itt az ideje, nem érted, hol lehet a gond, keresed, eleged van, el vagy keseredve, még mindig nem működik… Vagy az is lehet, hogy te már megtaláltad. Mert nálad minden szép, minden jó, minden kerek… aztán meg mégsem…?

Álljunk meg egy percre.

Ahogyan elmúlt a széles mosolyok közt csillámló fogsorokat villantó, parádés nyaralós képeket posztoló, kertipartikon barátokat lenyűgöző nyár és közeledünk az egyre sötétebb órák felé, valami megváltozott, ugye? Figyeled önmagad? Amikor azt mondom, hogy a látható felszínről a láthatatlanra kerül a hangsúly és a külső után a belső világba merülés kezdődik, akkor talán elsiklasz efölött; de most, hogy megkezdődött a mélymerülés és felbugyognak a mélyből az eddig szőnyeg alá söpört vackok, most bezzeg reklamálsz.

A helyzet továbbra is ugyanaz, mint eddig minden évben, ezt már sokszor leírtam: nem, a sötét nem rossz és jelent semmi utálatost, az alvilág (az égi szimbolikában is) egyszerűen a lelked világa és azért jelképezi a sötét, mert éppen az a lényege, hogy nem a szemeddel, hanem a szíveddel illik látni! A téli hónapoknak pedig, amikor a Nap az alsó félkörön jár, nem az a lényege, hogy szívatva legyél, hanem az, hogy A FÉNY AZ ALSÓ VILÁGOKAT IS BEJÁRJA ÉS FELFÉNYESÍTI, nem csak a felsőt, nem csak a láthatót! Vagyis, most van ideje kiemelten figyelni arra, hogy mi zajlik benned, mi él a lelkedben, a tudatodban, hogyan is működsz a láthatatlan szinteken és ideje világosságot hozni ide is.

Van egy jó hírem azoknak, akik már járják a belső utat és tudják, hogy ennél szebb és csodásabb kalandjáték a világon nincs: a java csak most kezdődik! 🙂 Jelenleg a beavatás kapujában állunk (Nap, Merkúr és Vénusz a Mérleg csillagkép alá érkezett). Most a szívünk erőteljes hívásait érezzük és innen indulunk még mélyebb szintekre, készülődnek már a beavatások és a szintlépés lehetősége! Ez azoknak fog megnyílni, akik a szívük hívását követik és nem ellenkeznek. Ezt az időszakot tehát úgy élhetjük meg jól, ha figyelünk a szívünk hívásaira, ha még jobban bízunk benne és követjük azokat! Ha foglalkozunk a belső, lelki tartalmainkkal.

De van itt még valami. Sokan vannak most olyan helyzetben, hogy elbizonytalanodtak, hitet, vagy reményt vesztettek, félelmet éreznek, negatív gondolatok találták meg őket. Ebben az időszakban ez normális és nem kell ezért sem bántani magunkat, sem elkeseredni! A félelem rossz tanácsadó – nem, nem azért nem tudsz hinni, mert amit szeretnél, az nem alakul jól, hanem azért, mert ezt az érzést és gondolatot szoktad meg és még nem vetted át az uralmat teljesen a belső világod felett! (A Mérleg csillagkép alól indul a Hydra is – kapcsolataink tükrében megláthatjuk, hogy milyen ösztönerők élnek még bennünk és ezt tanuljuk most uralni.)

Van valami, amit nagyon fontos tudni ehhez. A magyar népmesék is tanítják, ott van az orrunk előtt, csak kódot kell fejteni. Nem, nem kell lemondanod sem a szerelemről, sem a felekirályságról. Meg az egészről sem. Csak egy dolgot kell megtenned ahhoz, hogy minden a tiéd legyen, ez viszont maga a belépő a paradicsomba. Tényleg minden jár neked, de tartsd szem előtt: ehhez meg kell küzdened a sárkánnyal!

A királylány keze, meg a korona sem illúzió. Minden elő van készítve számodra. Ha megvívsz a sárkánnyal, megkapod! S mivel tudjuk, ugye, hogy meséink jelképrendszerek és minden egyes szereplő mi magunk vagyunk, így tudhatjuk azt is, hogy a királyfi, aki aktív résztvevője a történéseknek, a saját férfi aspektusunk; a királylány, aki csak várja a kedvesét, esetleg női praktikákkal segíti, a saját női aspektusunk; a sárkány pedig a saját félelmeink, önkorlátozásaink, kétségeink megjelenítője. Vagyis ahhoz, hogy elnyerd a királyságot, le kell győznöd az összes olyan belső bármit, amivel önmagad ellen támadsz! Ennek eredménye lesz az, hogy elfoglalhatod a trónt és irányíthatod a birodalmat – mert csak ettől kezdve mondható el, hogy a saját életed és sorsod urává és irányítójává váltál! Ez pedig egyszerű önreflexió, önuralom és tudatosság. Így, sorban. Vagyis konkrétan legyél végre határozott és tudatos, válogasd meg direkt a gondolataidat és az ezek által generált érzéseidet, mert ezekből teremtesz!

…itt egy pillanatra felidéztem egy királyfit, aki nyafogva vinnyog a sárkánynak, hogy léci, léci, ne bánts, engedd már szabadon azt a fehérnépet, szüntesd be ezt a terrort, plíííz… Na, ilyen hisztiző királyfiról biztosan nem olvasunk a népmesékben. Azért sem, mert pontosan az akaraterőnk érvényesítése (Mars) az, ami sikerre viszi az elképzeléseinket! ((Halkan hozzáteszem, hogy akit a Sárkány (=félelmek, önkorlátozó hiedelmek) fogva tart, az éppen a női minőség (=érzelmek, érzékenység, gyengédség, finomság, intuíció, stb.). Vagyis gyakorlatilag az önfelszabadítás folyamatában saját elzárt érzelmi részünket szabadítjuk fel, megengedjük magunknak az érzéseket, azután pedig női és férfi részünk egyesül a mesevégi hetedhét országra szóló menyegzőben…))

Fordítsunk asztrozófiára is. A helyzetek, amelyek újra és újra megtalálnak, a célod beteljesítése előtti látszólagos akadályként, nem szívatások, nem akadályok, hanem próbatételek, amelyekért jutalom jár! Nem azért jönnek, hogy te szenvedj és ne sikerüljön, amit megálmodtál, hanem azért, hogy kellően erőssé tegyenek ahhoz, hogy megkapd az áldást és elbírd! Sokadszorra is Rákos Péterrel élve: “a gonosz az az erő, ami megpróbál ott, ahol gyenge vagy”. El lehet ezen gondolkodni, akár úgy, hogy nem teszünk előjelet semmilyen szó elé, csak hagyjuk a maga semlegességében értelmeződni, ám folytatjuk azzal a gondolattal, hogy “..és ha állod a próbát, akkor kapod a jutalmat is!” (Lásd: a nő, meg a felebirodalom.) Ugye, mennyire más megvilágításba kerül ezzel például a Szaturnusz bolygó? Ha tisztában lennénk azzal, hogy mekkora áldást kíván nekünk ajándékozni, nem menekülnénk előle, hanem minden bokorban keresnénk a vele való találkozást.

Összefoglalva: ne rinyálj, higgy, bízz, kövesd a szíved, győzd le a saját negatív gondolataidat, fókuszálj a célra és hajrá előre! Kifogások nélkül.

Pont.

*

Zentai Anna

Kép: Pinterest – Magyar Népmesék