Szeptember 01. – 02. – Erő és bölcsesség

Eljött a betakarítás, begyűjtés és rendszerezés ideje és ez nem csak a fizikai él-elemmel van így, hanem a szellemi táplálékkal is. A téli hónapokra most van még idő begyűjteni a később fényt adó, világosságot hozó dolgokat. Ebben segít a Mars és a Jupiter szextil fényszöge is, amely elsején napközben teljesedik ki (13:53-kor egzakt).

Fontos élethelyzeteinken érdemes most elmerengeni, elgondolkodni, hiszen összeállhatnak a mozaikdarabkák, leszűrhetünk előre mutató tapasztalatokat. Az eddig elkülönülő, egymástól eltérő gondolatok, képzetek, megélések, élmények összeérve mutatják most meg a teljes képet, megtaláljuk így az egységet, a közös tanítást, információt az egészben, ami most már előre visz – ez a szextil fényszög lényege.

Egyik oldalon a Bika fejénél vándorló ikrek Mars áll, ez szellemi termékenységről és erőteljes szavakról beszél. Használjuk ezt arra, hogy erőt adjunk a szavakkal, emeljük társainkat és önmagunkat is! A Bika eleve a Tejútra emelő erőt adja, a magasabb szintre való szellemi felemelkedés terében látható a Mars. A vele kapcsolódó kos Jupiter a szeretet bölcsességének bolygója, látszólag hátráló mozgást végez a Halak csillagképben, a visszaúszó hal fonalánál. Így általa visszatérő minőségek jelennek meg, amelyek által megtanulhatunk jobb emberré válni, belátást és bizalmat gyakorolni, megerősíteni hitünket! A mai világban, ahol divat lett a tagadás, az ellentmondás, a kizárás, az elutasítás, nagy szükség van a jupiteri belátásra. Hiszen a rend és a béke jellemzői az együttérzés, a megértés, az elfogadás és az együttműködés. A kegyetlenséget kizárni és a kegyességet megengedni – önmagunk felé is fontos. Ridegség helyett melegséget engedni a szívünkbe, megbocsátani (akár önmagunknak) és bizalommal lenni, jóságot gyakorolni (mindez itt most nem vonatkozik azokra a helyzetekre, amelyekben saját testi-lelki-szellemi épségünk érdekében szükséges az elhatárolódás, ez egy másik téma).

A Mars-Jupiter szextil tehát az erő és a bölcsesség, az akarat és a jóság harmóniába kerülése. Nem leütni a másikat szavakkal, hanem bölcsen belátni, nyíltan és egyenesen, de jószándékkal kommunikálni és szeretetteljesen jelen lenni. Ezen fényszög által átláthatunk fontos működéseket az életünkben és kapcsolatainkban, nagyobb ívekben érthetünk meg törvényszerűségeket. Fontos a hitünk megerősítése is!

További üzenetek a hónap első napjaira:

A Nap az Oroszlán csillagképben járva, továbbra is a feltétlen szeretet és kreativitás állapotait hangsúlyozza, valamint azt, hogy minden esetben az önvizsgálat, az önismeretben való elmélyülés, az önmagunkba tekintés az elsődleges!

A Hold 31-én és elsején az Angyal csillagkép alatt jár, így most az angyali sugallatok, üzenetek és jelenlét fokozott érzékelését tapasztalhatjuk. Az ember is kicsit angyallá kíván válni, törekszik a jobbra, a magasabb szintűre. Elsején estére már a Mérleg csillagkép első serpenyője alá ér a Hold, így ekkor és másodikán is a szívünk megmérettetik. Érezhetővé válik, hogy van-e még bármi, amitől nehéz a szívünk, amivel dolgunk van még – ha igen, akkor álljunk neki, tegyük meg, amit kíván a szív, könnyítsünk a lelkünkön!

A Merkúr a Mérleg jelében járva a szép, harmóniára és békére törekvő beszédre és írásra ad lehetőséget. Ideje megérteni emberi kapcsolataink működését is. Mögötte a Szűz csillagkép ellépő része ragyog, ahogyan ellép attól, ami még felszínes és látható és elindul a mélybe, a láthatatlan, belső világba.

A Vénusz az Oroszlán csillagképben járva az önmagunkra való rálátást hangsúlyozza. Ideje most mindenkinek magába néznie és önmagával foglalkoznia, hogy odabent fényt találva úgy tudja folytatni útját, ahogyan azt valójában szeretné és ahogyan méltó lesz a számára!

Zentai Anna

Kép: Pinterest